Home / Kultur / CaixaForum Barcelona
CaixaForum barca museumm

CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona er et kunstgalleri i Catalonien, Spanien. Det er sponsoreret af  Barcelona’s bank ‘la caixa’ og åbnede i 2002 i et andet lokale. CaixaForum ligger i Montjuic området, og har kunstudstillinger, et mediebibliotek, klasseværelser og en restaurant. Det er det sociale kulturelle center af Obra social ‘La Caixa’ og ligger i en af de mest moderne bygninger i Barcelona, lige foran Montjuic bjerget. Bygningen er et unikt  moderne catalansk design,  tegnet af arkitekten Puig i Cadafalch i det 20’ende århundrede.

Find overnatning nu!

 

CaixaForum var lukket i et stykke tid. Det blev besluttet af stedet skulle åbne i Barcelona igen, med et helt nyt udseende, hvor der var lagt vægt på den sociale kultur, den pædagogiske kommunikation, den moderne kultur uden at ødelægge de oprindelige værdier.

Alle har adgang til CaixaForum, der er derfor alle slags kategorier på stedet, alt fra: kulturelle, undervisende og sociale, så der er noget til en hver smag. Det er et meget kulturelt dynamisk sted, da byen i sig selv tilbyder mange moderne, klassiske og nutidige udstillinger. CaixaForum er 12.000 m2, fordelt på tre etager hvor 2500 af m2  giver fire udstillingssale.

Ved CaixaForum i Barcelona kan man både se film,kunst,  høre koncerter, konferencer, debatter, opvisninger, oplæsninger, samt familie programmer. Stedet er derfor blevet en vigtig del af spansk kultur, og er blevet et samlepunkt for nutidige udstillinger.

Midlertidige udstillinger 

Denne udstilling kredser omkring nyere historier om spansk kultur, gennem en kombination af kunst, historie perioder og varierende temaer, forbinder den CaixaForum og MACBA. Hovedparten ved denne udstilling er baseret på  der begreb, som forbinder moderniteten med klassiske forhold, som er skabt gennem kulturen i det 20’ende århundrede.

Permanente udstillinger

Der er et mediekunst rum som også er kendt som det rum, hvor man kan se digitalt indhold og videoværker , som CaixaForum har lavet fra mediebiblioteket. Her har man adgang til mere end 1000 videoer, som mediebiblioteket har lavet til offentlig brug til eksempelvis: studerende, interessenter, kuratorer kunstnere og offentligheden. Der er også computere med internet tilgængelige, så kan man søge efter kunstnere og titler mm.

Et andet permanent område, er kendt som det modernistiske område. Her ses der afspejlinger mellem den catalanske kultur og det sociale liv i det tidlige 20’ende århundrede

Ydermere er der også et område for børn og familier, med workshops, familie kunst og shows. Så hvis du bor i Barcelona, tæt på dette område, burde du bestemt besøge dette intellektuelle og mindeværdige museum.


Größere Kartenansicht 

Oplysninger

Adresse: Av Francesc Ferrer i Guardia, 6-8 08038 Barcelona Tel 93 476 86 00 Fax: 93 476 86 35

Transport: Metro Espanya, lines 1 og 3 Espanya FGC linje L8, S33, S4, S8, R5 og R6. Buslinjer 13 og 150 som stopper foran CaixaForum Lines 9, 27, 50, 65, 79, 91, 109 og 165, stopper ved Pl Espanya linje D20, H12, V7, L72, L80, L81, L86, L87, L95 stopper ved Pl Espanya . cykel: Gran Via – Plaza Espanya (Station # 96) Rius i Taulet (Station # 237)

Pris: Fra den 6. maj 2013 var indgangen fri for alle gæster. Indgangen er nu gratis for alle under 16 å som er kunder hos “la Caixa”. RESERVATION er påkrævet! Telefon: 934768630 E-mail: caixaforumbarcelona@magmacultura.com. Se hjemmeside for mere information

tidsplaner:Mandag til fredag: 10-20. Lørdag, søndag og helligdage fra10 -21 Onsdage i juli og august fra 10-23 . Den 24 og 31 december, d 5 januar fra 10-18. Museet vil være lukket d. 25 december og 1 og 6 januar.

Overnatning Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top