Home / Nieuws / De Marathon van Barcelona 2016
Barcelona Marathon 2012

De Marathon van Barcelona 2016

Elk jaar wordt Barcelona gevuld met hardlopers van over de hele wereld die komen voor de jaarlijkse Barcelona Marathon (lokaal bekend als de Zurich Marató). Als u van plan bent om mee te doen met deze marathon, die plaats vindt op 13 maart 2016, dan is het verstandig om je alvast in te schrijven en te beginnen met trainen, als u daar al niet mee begonnen bent. Twee maanden voor de datum van het evenement waren er al 15,000 geregistreerde deelnemers. Er worden meer dan 17,000 deelnemers verwacht. Er worden tienduizendentoeschouwers verwacht langs de lijn om de deelnemers toe te juichen. 

Voor degene die de route aandurven als voor degene die hun geliefde komen aanmoedigen, raden wij u onze fantastische Barcelona Marathon Appartementen aan. Voor een accommodatie dicht bij de finish line kijk dan naar onze Appartementen bij Plaza Espanya.

 

Geschiedenis van de Marathon

The Marathon van Barcelona vond voor het eerst plaats in 1978, in het kustdorpje Mataró, op ongeveer 15 km ten noordoosten van de Costa Brava. Het was bijna dezelfde route als bij de Olympische Zomer Spelen in 1992. Vanaf 2001 werd het een stads marathon. Echter, is de marathon in 2005 verplaats naar een gebied tussen Castelldefels, Gavá en Sitges omdat er geen goedkeuring was van de stad. In 2006 was er eindelijk een samenwerking tussen de marathon en de stad en kon de Barcelona Marathon eindelijk plaats vinden in Barcelona. In 2014, hebben ongeveer 15,000 hardlopers de finish gehaald. De winnaars waren de Ethiopische Abayu Getachew Girma (2:10:45) in de categorie mannen en bij de vrouwen Keniaanse Frashia Nyambura Waithaka (2:32:26).

De Route

De race zal van start gaan om 08:30 bij La Reina Maria Cristina. Vanaf hier gaan ze verder met een route van 42.195 kmdoor de stad, lang een aantal beroemde bezienswaardigheden, waaronder het beroemde voetbalstadion Camp Nou, Plaza Espanya, Sagrada FamiliaTorre Agbar, Torres Mapfre, Arc de Triomf, Plaza Catalunya en de Colom Statue. De renner zullen starten en finishen in de groene heuvels van Montjuic tegenover de Magische Fonteinen. De renners hebben een tijdslimiet van 6 uur. De Marathon zal langs alle verschillende buurten van Barcelona gaan waardoor de renners de kans krijgen om de stad te leren kennen.

Twee dagen voor de wedstrijd (11 en 12 maart), zal de Marató Expo plaatsvinden dichtbij de startlijn.

The Route

Photo Credit: zurichmaratobarcelona.es

Hoe u zich online kunt inschrijven voor de De Marathon van Barcelona 2016

Om zich online te kunnen registreren moet u naar de Official Barcelona Marathon Website en al uw gegevens invullen. De website is beschikbaar in het Spaans, Catalaans, Engels en Frans. De online registratie sluit op 7 maart 2016.

De toegangsprijs voor de Barcelona Marathon is €61,50 (tot 10.000 deelnemers), €73,00 (vanaf 10.000 deelnemers to 17.000 deelnemers) en €84,00 (vanaf 17.001 deelnemers). Deelnemers worden geadviseerd contact op te nemen met een goeddoel naar keuze.  

For degene die momenteel in Barcelona wonen, adviseren wij om te trainen door de gehele stad. Bekijk ons artikel op Hardlopen in Barcelona.

Het annuleren van uw registratie

Als u geblesseerd of ziek bent voorafgaande aan de race kunt u 50% van uw registratiekosten terug vragen, maar om dit te doen moet u een officiële medische verklaring geven aan de organisatoren van het evenement. U moet deze verklaring opsturen naar:

Marato Barccelona 2016 – Annuleringen
Gran Via 8 – 10, 6e verdieping, Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spanje

POPULAIRE TIP: De datum van de Marathon kan wijzigen in verband met weersomstandigheden, dus zorg ervoor dat u een reisverzekering afsluit ingeval van dat het wordt afgelast of om de datum van uw vliegtickets te wijzigen.

Accommodatie in Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven