Home / Kulturen / Primavera Sound Festival Barcelona
Primavera Sound Festival

Primavera Sound Festival Barcelona

Primavera Sound Festival 2014 kommer att hållas mellan den 28e maj till den 31maj på Parc del Forum i Barcelona. En klockren möjlighet för den som älskar festivaler. Du borde ta chansen att uppleva denna internationella musikfestivalen i en stad som Barcelona!

Hitta din bostad nu!

 

Vad är Primavera Sound Festival?

Primavera sound är en festival som har funnits i Barcelona sedan 2001. Du får uppleva livemusik med totalt 8 olika scener på den här unika festivalen. Primavera Sound Festival erbjuder olika typer av genrer, mestadels pop, rock och underground musik med inslag av dance music. Artister som Bon Iver, Pixies, Neil Young, Pet Shop Boys, My Bloody Valentine, The Cure, Death Cab For Cutie, The White Stripes, Sonic Youth, Franz Ferdinand, och många fler har uppträtt på festivalen de senaste åren.

 

Festivalen har som ambition att blanda alla de senaste artisterna från den individuella scenen tillsammans med artister som redan är väl etablerade. Det är hela konceptet som gör Primavera Sound unikt, att inte ta dit mer kommersiella artister bara för att tjäna pengar utan satsar hellre på att behålla ett genuint rykte vilket uppskattas av besökarna som ofta återkommer varje år.

Annat som händer på Primavera Sound

    • Record fair – Här får internationella och nationella skivbolag utrymme att visa sina nya produkter för besökarna.
    • Primavera Pro är ett annat koncept där de professionella musikarrangörerna har möjlighet att nätverka och utbredda sitt kontaktnät. Här finns möjligheter att utbyta kulturella erfarenheter emellan länder och världsdelar.
    • Minimúsica är aktiviteten för barnen där det finns olika alternativ även för dem mindre. Här kan barnen få uppleva och även delta i ett interaktivt uppträdande och brukar vara mycket uppskattat.

Utöver dessa olika aktiviteter kommer det finnas en mycket mer musik och kulturella aktiviteter runt om i parkerna i Barcelona som riktar sig till familjer. Detta året är det Parc de la Cituadella som kommer att anordna Primavera’s Aperitifs, och detta kommer att ske under dag tid och är helt gratis.

Primavera a la ciutat

Primavera a la ciutat (Primavera i city) är et koncept där musikarrangörerna försöker få musiken och dess atmosfär ännu närmare publiken. Huvudområdet för Primera a la ciutat kommer att vara vid Parc del Forum, och dagen då festivalen börjar kommer flera stora konsertbiljetter att delas ut gratis! En utmärkt möjlighet för den som har en mindre budget men fortfarande vill uppleva Primavera Sound Festival. Primera als Bars är också en del av konceptet där nationella och internationella artister kommer att bli tillfrågade att spela live-musik i olika barer runt om i stan. Sist finns det ett evenemang som kallas festival of music documentaries, som erbjuder besökarna att gå på en typ av bio och uppleva music utifrån ett bio perspektiv där dem kommer att visa olika dokumentärer inom ämnet. Kontakta Barcelona Home för att hitta en bostad som passar dig!

Praktisk information

Program

Hitta mer information om olika artister som uppträder på festivalen och schemat dag per dag.

Biljetter

Hela festivalen: €195

VIP-biljett: €250

Dagsbiljett: €60 om du köper dem innan 6e maj, efter det kommer dem att kosta €90.

För mer information om biljetterna, kolla på deras officiella hemsida.

Var?

Parc del Fòrum, Barcelona, Spainien.

Transport

Buss: Linje 43, 7, 36,141, 41 och nattbussarna  N6 och N7

Metro: Linje 4, El Maresme-Fòrum Station (Exit Rambla Prim). Festivalområdet (Parc del Fòrum) är 150 meter från metro stationen.

Spårvagn: Trambesós (Line T4)

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv musik-och-evenemang nyheter

Boende Barcelona


Scroll To Top