Home / Over Barcelona / Buurten / La Dreta de l’Eixample Barcelona
La Dreta de l'Eixample, Barcelona

La Dreta de l’Eixample Barcelona

Het gebied van l’Exaimple is in tweeën verdeeld door de hoofdstraat, Passeig de Gracia, aan links en rechts. La Dreta de l’Eixample Barcelona is de rechterkant. Dit deel wordt als meer upmarket beschouwd en bevat de hoogste concentratie van modernistische architectuur in de stad, wat bekend staat als Quadrat d’Or (het Gouden Plein).

In het midden van de 19e eeuw werd de stad uitgebreid en de Catalaanse burgerlijk ingenieur Cerda ontwikkelde een uniek ontwerp dat het centrum van de stad aan de wijk Gracia verbond. Het rooster ontwerp van de straten maakt het super gemakkelijk om je weg te vinden. Het gebied staat ook bekend om zijn prachtige modernistische architectuur, hoofdzakelijk gefinancierd door de bourgeoisie klasse van de vroege 20e eeuw.

Vlakbij Passeig de Gracia zijn de spectaculaire en wel-bekende modernistische gebouwen zoals Casa Battlo, Cara Milla en La Pedrera te vinden. Ook vindt je hier vele designer winkels, boetiekjes, en delicatessen. Concepció markt is ook een goede plek om te bezoeken, met zijn heerlijk ruikende bloemenkraampjes en verse lokale etenswaren. Vergeet natuurlijk ook niet de prachtige Sagrada Familia en Hospital de Sant Pau. Zoals je kunt zien heeft het gebied veel te bieden!

La Dreta de l’Eixample Barcelona is een prachtig plekje van de stad om te ontdekken. Het zit vol met wonderlijke architectuur, bars, restaurantjes, en winkels waar je altijd genoeg te bekijken en te doen hebt.

Vind nu uw accommodatie!

Transport

Metro: L4, L2, L5

Trein: Passeig de Gracia heeft spoorverbindingen naar Girona en Figueres.

FGC: Provença

La Dreta de l’Eixample is een toplocatie om te verblijven tijdens je bezoek aan Barcelona omdat het veel toeristische bezienswaardigheden heeft, en het centrum ligt op 5 minuten afstand.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven