Home / Over Barcelona / Buurten / La Barceloneta
La Barceloneta in Ciutat Vella, Barcelona

La Barceloneta

La Barceloneta is een kustdistrict van Barcelona. Het is een driehoekige landtong begrensd door de Middellandse Zee, Port Vell, en de wijk El Born. Ook is La Barceloneta omgeven met zanderige stranden. De stranden zijn drukbezet tijdens de hete zomerdagen, en de strandclubs zijn open tot in de vroege morgen. La Barceloneta behoorde eerst tot de vissersmannen, want er waren veel mensen wonende in La Barceloneta die in verband waren met de vissershandel en de metaalindustrie.

Vind nu uw accommodatie!

Met zijn smalle, rechte straten, was La Barceloneta gebouwd op een militaire rooster structuur om accommodatie te bieden aan de voormalige inwoners van La Ribera. Deze woonwijk werd opgericht om de mensen die verdreven werden door koning Philip V te herhuisvesten. De koning beval om de grond van La Ribera te gebruiken voor de constructie van een groot fort waar Parc de la Ciutadella nu is. Dit alles gebeurde in de nasleep van de val van Barcelona in 1714 door Philip’s krachten in de Spaanse Successieoorlog. Meer recentelijk, de Olympische Spelen van 1992 veranderden het gezicht van Barceloneta door de oude strand-front restaurantjes en publieke baden te verwijderen. Het gebied werd gerenoveerd om de zee en het strand in het stadsleven in te begrijpen. De huizen gebouwd in Barceloneta waren laag gebouwd en klein van omvang; dit was om te voorkomen dat het uitzicht over de stad werd belemmerd.

Het strand is sowieso de belangrijkste bezienswaardigheid van Barceloneta, en de hele zomer lang is het hier overspoeld met locals en toeristen. Dankzij degenen die op en neer lopen langs het strand om allerlei dingen zoals broodjes, donuts, water, cocktails, massages, bikini’s, en meer, kun je de hele dag door op het strand genieten zonder zelfs te hoeven bewegen.

Er zijn heel veel Chiringuitos, strandbarretjes langs het strand, perfect om een drankje of snack te nuttigen. Barceloneta is ook erg beroemd voor haar visrestaurants, die je langs de boulevard en om de haven kunt vinden. Barceloneta staat hoofdzakelijk bekend om haar stranden, restaurantjes, en clubs langs de promenade. Alhoewel het niet in het centrum van Barcelona ligt, la Barceloneta wordt alsnog beschouwd als een deel van Ciutat Vella.

Er zijn zoveel bezienswaardigheden rondom Barceloneta, vooral voor families. Een van de hoofd bezienswaardigheden is het aquarium, dit is de grootste in Europa, en de IMAX, een magische en memorabele ervaring voor kinderen, vooral als je even aan de hitte of de regen wilt ontsnappen. Een andere bezienswaardigheid is de Montjujïc Cable Cars, een onvergetelijke ervaring waarbij je prachtige uitzichten over de hele stad hebt. Je kunt door hier te klikken je tour kopen en alle hoofd bezienswaardigheden in Barcelona bekijken, waaronder een rit met de Montjujïc Cable Cars. Als je liever cultuur wilt opsnuiven, bezoek dan het Catalunya History Museum om meer over de stad te weten te komen. Tegenover het museum is het metrostation van Barceloneta; een stop verwijderd van het centrum van Barcelona, alhoewel je ook makkelijk naar La Rambla kunt lopen in een kwartiertje.

Must See’s

  • Barceloneta Strand – Dit zou het eerste ding op ieders lijst moeten zijn omdat het de grootste bezienswaardigheid van Barceloneta is.
  • W Hotel – De nieuwste van Barcelona’s 5 sterren hotels lijkt op het beroemde Burj Al Arab in Dubai. Het hotel heeft een prachtige strandbar, waar je €14 voor een drankje kunt betalen en van de sfeer en het landschap kunt genieten.
  • Barceloneta Markt – Dit is een van de belangrijkste vis en zeevruchten restaurants in de stad. Het is recentelijk gerenoveerd en een goede plek om heen te gaan tijdens te weekenden.
  • Het Aquarium
  • Mare Magnum – Dit winkelcentrum is verbazingwekkend voor winkelliefhebbers. Het bevindt zich naast de haven en op een eilandje toegankelijk met een brug.
  • Champanneria Bar – Hoog aanbevolen. Goede tapas, goedkope cava, en altijd vol.
  • Sporten – Als je van joggen of skeeleren houdt, is Barceloneta de perfecte plek. Joggen over de promenade is een gebruikelijk gezicht en als je bij schemering gaat joggen heb je de beste ervaring.
  • The Architectuur – Je vindt hier mooie dingen zoals Frank Gehry’s beroemde gouden vis en het Hoofd van Roy Lichtenstein.

De constructie van de wijk heeft een meer moderne stijl. Langs de promenade en het omliggende gebied zijn verscheidene hedendaagse gebouwen en sculpturen. Echter, als je door de straatjes loopt is er nog steeds het oude stadsgevoel. Een prachtige plek om te picknicken in het park is Parc de la Ciutadella en dit ligt op korte loopafstand. Barceloneta ligt erg dicht bij het centrum van de stad, en is toegankelijk per voet of metro. Als je een strandvakantie in Barcelona plant, is Barceloneta de perfecte plek!

Praktische informatie

Adres: La Barceloneta, Barcelona, Spanje

Metro: Gele lijn (L4), Barceloneta

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona stranden-vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven