Home / Over Barcelona / Montserrat Barcelona
visit Barcelona - Barcelona-home

Montserrat Barcelona

Montserrat Barcelona (vertaald als ”gezaagde berg”) is een 1200 meter hoge berg en ligt 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona. Het is een berg met vele pieken en maakt deel uit van de Catalaanse kustgebergten. De hoofdpieken zijn Sant Jeroni, Montgrós, en Miranda de les Agulles. Montserrat biedt verschillende spectaculaire uitzichten waarvan u kunt genieten tijdens verschillende natuurwandelingen die ervoor zorgen dat u even weg bent uit de drukte van de grote stad. De berg heeft ook een religieuze betekenis met heilige geschiedenis die helemaal uit het jaar 880 terug dateert.

Vind uw accommodatie nu!

Geschiedenis

De religieuze betekenis van de berg draait om het houten standbeeld van de Zwarte Madonna (La Moreneta). Het beeld werd in 880 ontdekt nadat een groep kinderen herhaaldelijk zeiden dat ze een vreemd licht uit de lucht zagen vallen. De bisschop van Manresa en een groep mensen ontdekte het houten standbeeld nadat ze eindelijk waren overgehaald door de kinderen om een kijkje te gaan nemen. Er wordt gezegd dat het standbeeld is gemaakt door St. Luke rond 50 na Christus en hier verborgen werd om het te beschermen tegen de Moorse bezetting.

Het klooster werd gebouwd en opgericht in 1025 en tot op de dag van vandaag blijft het nog steeds pelgrims aantrekken. Montserrat groeide in betekenis en Columbus vernoemde zelf een eiland van de Antillen naar de berg in 1493. Het klooster werd een symbool van verzet tijdens het dictatorschap van Franco. Dit is ook de plek waar de eerste Bijbel in het Catalaans is gepubliceerd. Het werd een belangrijk symbool van het Catalaanse verzet tegen de onderdrukking.

Tegenwoordig zijn er veel pelgrims die de Zwarte Madonna bezoeken, samen met vele toeristen die de spectaculaire uitzichten en natuurwandelingen bij het klooster komen bewonderen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Wandelingen: Er zijn vele wandelingen beschikbaar voor diegenen die de berg willen ontdekken en van de spectaculaire uitzichten willen genieten. Twee van de meest populaire plekken zijn Santa Cova en Sant Joan. Deze kunnen beide bereikt worden via een kabelbaan. Als je veel energie over hebt, kun je ook omhoog lopen naar Sant Joan. Vanaf het kabelbaan station op Sant Joan kunt u verschillende wandelingen vinden, een daarvan is de wandeling bergafwaarts naar het klooster waar u van het schitterende uitzicht kunt genieten. Denk er wel aan om de openingstijden van de kabelbaan te checken, zodat u er zeker van kunt zijn dat u weer terug kunt.

Nu we het over wandelen hebben, bekijk ook eens onze wandelingen door Barcelona.

Klooster: Het Benedictijnse klooster is in 1025 gesticht en is de thuisbasis van ongeveer 80 monniken. De basiliek is geopend van 19:30-20:00 uur en de entree is gratis. Het engelachtige Escolania Boys koor kunt u dagelijks in de Basiliek horen om 13:00 uur (behalve in juli en tijdens de kerstvakantie).

De enige manier om het kloostercomplex van Montserrat te bereiken is lopend, gelukkig is het goed te belopen aangezien het niet al te groot is.

Zwarte Madonna (La Moreneta): De Zwarte Madonna is al sinds 1881 de patroonheilige van Catalonië en het standbeeld bevindt zich nu in de Basiliek. Haar oorspronkelijke ontdekkingsplek kan nog steeds bereikt worden via een kabelbaan en een wandeling naar Santa Cova. De Zwarte Madonna bevindt zich aan de achterzijde van de basiliek. Tijdens drukke tijden kunt u wachttijden verwachten, vooral ’s morgens omdat er dan veel pelgrims komen en de Zwarte Madonna bevindt zich in een kleine kamer.

Combi tickets

Er zijn twee soorten combi tickets beschikbaar voor wanneer u op transport en kabelbaan wilt besparen.

1) Trans Montserrat: Bevat retour treinticket, twee metroreizen, retourtje kabel- of tandradbaan, onbeperkte ritten met de kabelspoorweg en toegang tot de audiovisuele tentoonstelling. Deze ticket kost €26.60.
2) Tots Montserrat: Alles wat de Trans Montserrat aanbiedt plus toegang tot het museum en een lunch bij het restaurant. Deze ticket kost €42.65.

Wanneer u de tickets koopt bij het metrostation op Placa Espanya moet u onthouden om aan te geven of u de kabelbaan ”Aeri” of de tandradbaan ”Cremalia” neemt.

Hoe kom ik bij Montserrat?

Auto: Het is vrij eenvoudig om Montserrat te bereiken met de auto. Neem de A2 om uit Barcelona te komen en rijd door tot Martorell. Neem dan de Nationale Weg N II totdat u het knooppunt Montserrat bereikt. Er zijn parkeergelegenheden naast het klooster, maar u kunt ook gratis parkeren bij Cremallera de Monistrol Vila (houd er wel rekening mee dat wanneer de tandradbaan dichtgaat, de parkeerplaats ook sluit).

Trein: Een treinrit naar Montserrat duurt ongeveer 1,5 uur. U kunt de FGC R5 lijn richting Manresa pakken vanaf het metrostation op Placa Espanya.

Er zijn twee manieren om Montserrat te bereiken; via kabelbaan of tandradbaan. Het is verstandig om van tevoren te beslissen van welke manier u gebruikt wilt maken, omdat beide verschillende haltes hebben bij de FGC. De halte voor de kabelbaan is Aeri de Montserrat en de halte voor de tandradbaan is Monistrol de Montserrat.

Adres: Muntanya Montserrat, 08293, Barcelona, Spanje.


Grotere kaart weergeven

ref=bh&from_w=list” target=”_blank”>Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven