Home / Sitges / Het Cau Ferrat Museum
Cau Ferrat Museum

Het Cau Ferrat Museum

Het Cau Ferrat Museum is gelegen in Sitges, de beroemde Catalaanse badplaats. Cau Ferrat is gevestigd aan de kust van Sant Sebastian, een van de meest populaire stranden van Sitges. Het gebouw was het thuis van een van Sitges’ meest beroemde artiesten, Santiago Rusiñol, een van de belangrijkste personen uit de Catalaanse Modernistische beweging.

Vind nu uw accommodatie!

Rusiñol behoorde tot de middenklasse en het werd van hem verwacht dat hij de familietraditie zou opvolgen en een katoen fabrikant zou worden. Rusiñol koos ervoor een andere weg in te slaan en besloot deel te nemen aan de artistieke scene van Catalonië. Sitges is een van de plaatsen die Rusiñol koos om zijn religieuze theorie over kunst te verspreiden, wanneer kunst gezien wordt als een religie. De beweging maakte van Sitges het Vaticaan van Modernisme en van hem de Paus van de beweging. Hij was gericht op het transformeren van de maatschappij door kunst en cultuur en hij was in staat om een hele mythologie om zijn persoon heen te creëren.

Het gebouw werd achtergelaten als een testament aan God en na een autorisatie van verkoop van de Kerkelijke Rechtbank van het Bisdom van Barcelona werd het huis verkocht. Rusiñol vernieuwde de plaats om er zijn huis en studio van te maken en noemde het Cau Ferrat, omdat dit de naam was van de studio waar hij in woonde in Barcelona. In 1894 werd het huis ernaast gekocht om te worden toegevoegd aan het gebouw zoals het vandaag de dag is. In 1895 vierde hij het 3e Festa Modernista en roosterde het in op dezelfde dag dat hij twee foto’s van El Greco ontving in Frankrijk een paar maanden ervoor.

Tegenwoordig heeft het museum collecties van schilderijen, tekeningen en ijzeren sculpturen. De collecties zijn gevormd door Rusiñol’s favoriete stukken, deze waar hij een emotionele connectie mee had. Vele stukken van beroemde Catalaanse artiesten worden ook tentoongesteld, zoals die van Pablo Picasso en Ramon Casas. De kunstwerken vertegenwoordigen de persoonlijke smaak en voorkeur van Rusiñol en ook veel van de trends met betrekking tot kunst. De meeste werken heeft hij zelf gemaakt. Het museum heeft een collectie van glaswerk dat meer dan 400 stukjes heeft die zijn gemaakt door hem. De glascollectie is verdeeld in een moderne en een antieke glaswerk collectie. Het meubilair en de sculpturen maken ook deel uit van de collectie, ook al lijken het misschien normale decoratiestukken. Het museum vertoont ook een wijde collectie aan keramiek met meer dan 200 stukken, voornamelijk op de begane grond van het huis.

Het Cau Ferrat Museum is een van Sitges‘ belangrijkste musea en is gelegen in de binnenstad. Sitges ligt op ongeveer 30 minuten van de Catalaanse hoofdstad Barcelona af per trein.

Featured Image: Margavela cc

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven