Home / Beste plaatsen / Girona, Costa Brava

Girona, Costa Brava

De naam Girona is gegeven aan een hoofdstad in het noordoosten van Catalonië zowel als aan een regio. De stad ligt op slechts 100km ten noorden van Barcelona en is onderdeel van het Girona comarca binnen de regio Costa Brava. Het is een van de grootste Catalaanse steden met bijna 100.000 inwoners in een gebied van 39,14 km2.

Find your accommodation now!

Girona heette oorspronkelijk Gerunda. Deze naam heeft de stad gekregen van zijn eerste bewoners, de Iberiërs, en later ook door de Romeinen. Gelegen in de samenvloeiing van de drie belangrijkste rivieren (de Onyar, Guell en Ter Galligants) ligt het gebied 70 meter boven de zeespiegel en dichtbij de Middellandse zee en de Pyreneeën. Door deze strategische ligging trok het gebied veel mensen. In de jaren 1990 kende de stad een artistieke beweging waardoor het de tweede hoofdstad werd in Catalonië (na Barcelona).  In de jaren 1950, na de traumatische periode van de Spaanse Burgeroorlog, wat verergerd is door de overstromingen, is de stad begonnen aan een periode van tragisch herstel van de economie. Ook zijn er in deze periode grote aantallen uit het zuiden van Spanje aangekomen.

Girona is gemakkelijk te bereiken met de trein wat het een aantrekkelijke plek maakt om een dagje te bezoeken voor toeristen die in Barcelona verblijven. Omdat de stad een rijke cultuur en geschiedenis heeft is het een geweldige stad om een keer te verkennen. De kathedraal, ooit gebruikt door de Moren als een moskee, is volledig herbouwd na de uitzetting van de Moren. Het huidige gebouw is een pracht voorbeeld van de Catalaanse gotische architectuur.
Een ander beroemde attractie zijn de oude vestigingswerken, waarvan de muren zijn gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus, hebben. Giriona door de jaren heen beschermd tegen indringers. Aan de rand van de rivier Onyar vindt u de kerk van Sant Feliu. De 18e eeuwse gevel en de 14e eeuwse gotische stijl maken het een van de meest karakteristieke gebouwen van de stad. Een andere mooie kerk om te bezoeken is de Sant Pere de Galligants, een zeer populaire attarctie.

Girona

Het onafhankelijkheids plein is vernoemd naar de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog tegen Napoleon. Dit plein is tegelijkertijd een van de beroemdste pleinen van Girona. Op slechts een paar minuten afstand vindt u het Cases de l’Onyar, of de huizen van Onyar. Deze hiuzen op de beide oevers van de rivier de Onyar werden vele jaren geleden gebouwd en zijn een prachtig voorbeeld van de mediterrane architectuur. Het meeste bekende museum van de stad is de Jewish Heritagemuseum, dat licht geeft aan de geschiedenis van de joodse gemeenschap in Catalonië.

Featured Image: Joan Campderrós-i-Canas cc

Photo Credit: Davidlohr Bueso

Just a short drive or train ride away from Barcelona, Girona city is a wonderful place to get away from the hustle and bustle of the Catalan capital. Relax in a plaza with a cup of coffee and a good book or take a walk around the famous cathedral and fortifications nearby. For the perfect accommodation for your getaway to Girona, book one of our fabulous Apartments in Girona.

Slechts een korte rit of trein weg van Barcelona, ligt Girona wat een perfecte plek is om te ontsnappen aan de drukte van de Catalaanse hoofdstad. Ontspan op een plein met een kop thee of koffie, een goed boek of wandel langs de beroemde kathedraal en de vestigingswerken. Voor de perfecte accommodatie voor uw vakantie naar Girona, boek een van onze fantastische appartementen in Girona.

Looking to rent an apartment in Girona? Check out our special deals on apartments all over the city with Barcelona Home!

view more apartments dutch

Captura de pantalla 2016-01-26 a las 11.04.11

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven