Home / Cultuur / Muziek en Evenementen / Santa Eulalia Festival 2016
Santa Eulalia Festival

Santa Eulalia Festival 2016

Het Santa Eulalia Festival 2016 is een van de grootste jaarlijkse festivals van Barcelona. Het is voornamelijk een spectaculair festival voor kinderen, wat het festival is eigenlijk bedoeld voor KINDEREN. Er zullen meer dan honderd activiteiten aanwezig zijn, waaronder shows, concerten, open-huis evenementen en nog veel meer.

Het festival Santa Eulalia Festival vind plaats op donderdag 11 februari en is tot en met zondag 14 februari 2016.

Santa Eulalia Festival is ook bekend onder de naam ‘’La Laia’’ (een bijnaam voor Eulalia) festival, en is gewijd aan Eulalia, een heilige van Barcelona. De officiële Santa Eulalia dag is op 12 februari, het festival wordt elk jaar gevierd rond deze datum. De meeste activiteiten vinden plaats in Placa de Sant Jaume.

Als je op zoek bent naar een accommodatie in de buurt van het festival, neem dan een kijkje bij onze APPARTEMENTEN IN EL BORN en onze APPARTEMENTEN IN BARRI GOTIC.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Santa Eulalia

Santa Eulalia is geboren in 290 na Christus en stierf in 303 na Christus. Ze leefde dus maar 13 korte jaren. Ze woonde op het platteland net buiten de ommuurde stad van Barcelona, dat tegenwoordig bekend is als SARRIA. Tijdens het bewind van de Romeinse keizer Diocletian werden de christenen van Barcelona vervolgd. Eulalia, een christelijk opgevoed meisje, werd gemarteld omdat ze tegen de Romeinse gouverneur Dacianus protesteerde. Volgens de verhalen onderging ze 13 verschrikkelijke martelingen, zoals naar beneden worden gerold in een ton vol met messen en een kruisiging.

Sindsdien is Eulalia de patroonheilige van de kathedraal, co-patroonheilige van de stad Barcelona, en de patroonheilige van de zeilers geworden. Ze wordt herinnerd als iemand die gemarteld is en geëerd door behulp van vele straatnamen en standbeelden. Eulalia staat voor de jeugd, solidariteit en rechtvaardigheid. Omdat ze op 12 februari overleed, wordt deze dag jaarlijk gevierd in Barcelona, aldus het Santa Eulalia Festival.

Activiteiten

Tijdens het Santa Eulalia Festival zullen er tal VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN te doen zijn. Het festival vindt plaats door de hele stad van Barcelona, en de meeste activiteiten zullen rond de oudere wijken van de stad zijn, zoals in CIUTAT VELLA. Een zeer belangrijk aspect van het festival elk jaar is de muziek. Tijdens het festival zullen er rond de hele stad kinder orkesten zijn.

Om 09:45 wordt de vlag ‘‘Penó de Santa Eulàlia’’ op het balkon van het stadhuis Placa de Sant Jaume uitgehangen. Deze vlag is een reproductie van een oude wimpel vlag van Barcelona. De openingstoespraak genaamd “Pregó de Santa Eulàlia” wordt dan gehouden.

Vervolgens zal er een reeks van parades met fantasiefiguren, reuzen, menselijke torens, Catalaanse volksdansers en vuur lopers volgen!

We zullen een paar van de belangrijkste gebeurtenissen uitlichten, maar onthoudt.. Er zijn nog veel meer activiteiten te bezoeken elke dag dan alleen deze. Als je van plan bent om het festival 1 dag te bezoeken, dan kun je het beste op zondag gaan, omdat de beste activiteiten dan plaats vinden. De rest van het programma kun je volgen op de officiële website (in het Catalaans) van de Fiesta de Santa Eulalia.

De volgende activiteiten zijn het belangrijkst van het festival:

 • Diada Castellara; Menselijk torengebouw door alle Castellar groepen in Barcelona
  Datum: zondag 14 februari vanaf 12:00 uur
  Locatie: Plaça de Sant Jaume
  Groepen: Castellar groepen Barcelona, Sants, Vila de Gràcia, Poble-sec, Sagrada Família en Jove de Barcelona.
 • Seguici de Santa Eulalia; Reusachtig bal
  Datum: zondag 14 februari vanaf 12:00 uur
  Locatie: Plaça de Sant Jaume
 • Santa Eulalia amb l Seguici Festiu de Reus; Ball Festival Beasts met Santa Eulalia optocht
  Datum: zondag 14 februari vanaf 17:00 uur
  Locatie: Plaça de Sant Jaume
 • Correfoc dels petits diables; Optocht van kleine duivels met vuur (voor kinderen)
  Datum: zondag 14 februari vanaf 19:00 uur
  Begint op: Plaça de Sant Jaume
  Route: Start op Plaça de Sant Jaume, ga vervolgens naar de Bisbe straat, daarna naar Pietat, ga vanaf daar naar Comtes de Barcelona, ga omhoog bij de la Seu en op het eind van de weg is Avinguda de la Catedral.
 • Correfoc de Santa Eulalia; Vuurwerkoptocht voor volwassenen
  Datum: zondag 14 februari vanaf 20:15
  Begint op: Plaça Nova at Avinguda de la Catedral
  Route: Start op Plaça de Sant Jaume, ga vervolgens naar de Bisbe straat, daarna naar Pietat, ga vanaf daar naar Comtes de Barcelona, ga omhoog bij de la Seu en op het eind van de weg is Avinguda de la Catedral.

Llum Barcelona

Het Urban Light Festival, Llum BCN, vindt plaats op donderdag 11 februari en duurt tot zondag 14 februari. Het Urban Light Festival maakt deel uit van het Santa Eulalia Festival en is een absolute must-see! Maak je maar alvast klaar om de geweldige licht show te mogen getuigen, het licht laat de schoonheid van Barcelona in de avond zien. Gebouwen en binnenplaatsen door heel Barcelona zullen worden verlicht. Kortom.. Prachtig!

U kunt het licht festival zien op de gevel van Plaça de Sant Jaume op de volgende datums en tijden:

Donderdag 11 en zondag 13 februari van 18:30 tot 23:00, en zondag 14 februari van 18:30 tot 21:00 uur.

 

Accommodaties Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

muziek-en-evenementen whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven