Home / Over Barcelona / 5 Beste Plaatsen in de Costa Brava

5 Beste Plaatsen in de Costa Brava

5 Beste Plaatsen in de Costa Brava

De Costa Brava is de naam die gegeven is aan de Catalaanse kust aan de Middellandse Zee. Ze ligt inderdaad in het noordoosten van Catalonië, in de provincie Girona. Ze begint in Portbou, vlakbij de Franse grens, en strekt zich uit over 160 kilometer en heeft verder een afstand van 255 kilometer met het grillige profiel van de Costa Brava tot Blanes. Aan de monding van de rivier Tordera. Het wordt, in het noorden, omlijst door de Costa Verde, die er de geomorfologische voortzetting van is. Maar ook in het zuiden, door de Costa del Maresme.

De Costa Brava, ook wel de Ruige Kust of de Wilde Kust genoemd, is een van de meest toeristische gebieden van de Catalaanse regio. Met een 60 km lange kust van stranden en resorts, is de Costa Brava de plaats geworden waar je heen moet als je op zoek bent naar goedkope en laaggeprijsde activiteiten. Alleen of met uw gezin ook. Met veel stranden, een geweldig klimaat het hele jaar door  en met temperaturen variërend van 10 tot 30 graden in juli en augustus en haar prachtige parken en oude gebouwen, is de Costa Brava is een geweldige plek als je wilt genieten van de natuur in al haar vormen.

5 Best Places in La Costa Brava Barcelona-Home

Wat valt er te bezoeken in Costa Brava?

#1 De kerk Sant Romà

5 Best Places in La Costa Brava - Barcelona Home

Wanner het gebouwd werd in Catalaans gotische stijl, tussen 1509 en 1522, had het versterkingselementen waaronder een ophaaldeur en oorspronkelijk had het een enkel schip. Later, gedurende de rest van de 16e eeuw en de gehele 17e eeuw, zijn er andere ruimten bijgebouwd, zoals zijkapellen. Gebouwd in een overgangsstijl in GOTISCH-RENAISSANCE stijl, bestond het uit een enkel schip omringd door verschillende versterkende elementen zoals een ophaalbrug.

Deze erfenis van modernistische kunst is een must om te zien tijdens een wandeling door het centrum van Lloret en een van de meest representatieve gebouwen van de stad. De kerk is gebouwd in de Catalaanse gotische stijl en heeft elementen van vestingbouw.

De twee zijkapellen, het Baptisterium en het Heilig Sacrament, werden in 1916 ontworpen door Bonaventura Conill i Montobbio. Wat de moderne kunst betreft, springen het stenen beeld van de Maagd van Loreto en het houten beeld van de Heilige Christus, van de hand van beeldhouwer Monjo, in het oog.

De parochie viert de feesten van Sant Antoni Abad op 17 januari, met de volkszegening van de paarden, de processie van Goede Vrijdag en het Corpus Christi festival.

Addres: Plaça de l’Església, 4, 17310 Lloret de Mar, Girona
Openingsuren: Maandag tot zondag (07:00u.-21:00u.)

#2 Het meer van Banyoles

5 Best Places in La Costa Brava - Barcelona Home

Het meer van Banyoles is een natuurlijk meer dat beroemd werd als de belangrijkste roeiplaats voor de Olympische Spelen van Barcelona in 1992, en de Wereldkampioenschappen roeien in 2004. Het is ook een populaire trainingslocatie voor veel buitenlandse roeiers, met name Engelse roeiers! Het meer is ongeveer 2100 m lang en 750 m breed met een gemiddelde diepte van 15 m die op verschillende plaatsen kan oplopen tot 46,4 meter! Dit is de perfecte plek om te genieten van een picknick.

Rondom het meer zijn er veel wateractiviteiten: bootverhuur, roeien, boottochten.

De wandeltocht rond het meer is een gemakkelijke en zeer aangename wandeling. Het pad is ongeveer 8 kilometer lang en loopt langs oude vissershuisjes (pesqueres), het park van La Draga, en vogelobservatiestations. Via een korte omweg kunt u ook de Romaanse kerk van Santa Maria de Porqueres ten zuidwesten van het meer zien. Hoewel het dateert uit de 11e eeuw, is het indrukwekkend bewaard gebleven. Iets verder naar het zuiden ligt het bos van Estunes: grotten, kloven en rotsformaties geven de indruk door feeën bewoond te zijn.

Adres: 42.125675, 2.755235, Lago de Bañolas, Girona

#3 Botanische tuinen van Marimurtra

5 Best Places in La Costa Brava - Barcelona Home

De botanische tuin Marimurtra, gelegen in Blanes (Costa Brava), is een van de mooiste tuinen van het Middellandse-Zeegebied. Vanaf de kliffen die aan zee grenzen, kunt u genieten van een van de meest spectaculaire panoramische uitzichten op de kust. En u kunt er kennismaken met meer dan vierduizend plantensoorten en met enkele buitengewone exemplaren vanwege hun leeftijd of grootte.

Marimurtra is het werk van een man die gepassioneerd is door de natuur. Carl Faust was een zakenman uit Catalonië die zijn enthousiasme, zijn inspanningen en al zijn bezittingen wijdde aan de verwezenlijking van zijn droom, de botanische tuin Marimurtra.

Adres: Passeig de Carles Faust, 9, 17300 Blanes, Girona
Openingsuren: Maandag tot donderdag  (10:00u.-15:00u.) / Vrijdag (10:00u.-18:00u.) / Zateardag (10:00u.-19:00u.) / Zondag (08:00u.-17:00u.)

#4 Natuurpark  Marismas del Ampurdán

5 Best Places in La Costa Brava - Barcelona Home

Hier kunt u een geheel van onderling afhankelijke ecosystemen van de zee, de soorten en de bacchanalen observeren. U kunt ook de lagunes observeren die zich in het tweede moerasgebied van Catalonië bevinden, tussen de rivieren de Muga en de Fluvià. Parc des Aiguamolls de l’empordà
– Natuurpark Las Marismas del Ampurdán.

Bovendien is het een natuurreservaat dat bekend staat om het creëren van een samenlevende omgeving voor water, land, mensen, vogels en natuur. Dit natuurreservaat, dat in oktober 1983 werd gecreëerd, biedt een ideale ruimte om te genieten van de natuurlijke wonderen die er te vinden zijn. Bovendien zijn deze mijlen het product van de evolutie van kilometers en jaren. Het is dus noodzakelijk ze te beschermen voor toekomstige generaties.

Adres: Carretera de St. Pere Pescador a Castelló d’Empúries, GIV-6216, Km 4.2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona
Openingsuren: Maandag tot zondag (09:00u.-18:30u.) 

#5 Water World

Water World is een van de beste waterparken aan de Costa Brava. Inderdaad, het is een van de meest toeristische gebieden van Spanje en in Europa unieke attracties. Attracties zoals verbazingwekkende ritten, golfslagbaden, Speed Furious, Speed Slides, Hurricanes, en de fantastische zachte tracks. Ook een set van attracties gericht op zowel jong als volwassen publiek. Bovendien kunt u in de twee waterparken aan de Costa Brava genieten van verschillende attracties. Water World in Lloret de Mar is een perfecte plek om onvergetelijke dagen door te brengen met familie en vrienden.

Adres: Carretera de Vidreres Km 1,2 17310 Lloret de mar
Openingsuren: Maandag tot zondag (10:00u.-19:00u.) 

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven