Home / Beste plaatsen / Blanes – Costa Brava
Blanes - Costa Brava

Blanes – Costa Brava

Blanes is een stad in de provincie Girona, Catalonië in Spanje. Gelegen op 100 kilometer van Frankrijk en 74 kilometer van BARCELONA. Het is de perfecte plek voor een dagtrip of een perfecte bestemming voor uw volgende vakantie. Voor een lange tijd verdienden de inwoners van Blanes hun geld met landbouw, veeteelt en visserij. Tegenwoordig wordt er het meest met het toerisme verdiend en heeft het mogelijk gemaakt de economie van de stad aanzienlijk te laten groeien.

Vindt nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Blanes

De eerste indicatie van de nederzettingen in het gebied waar Blanes nu ligt brengt ons terug naar een tijdperk voor de komst van de Romeinen. Door de Spaanse burgeroorlog kon de stad groeien in landbouw, maritieme activiteiten en vissen. Tijdens de Spaanse burgeroorlog leed Blanes sterk aan alle bombardementen, maar dit werd allemaal weer hersteld en Blanes begon te ontwikkelen tot de huidige fantastische toeristische bestemming.

Activiteiten in Blanes

Gelegen in het noordwesten van de COSTA BRAVA, Blanes is een moderne, dynamische en vriendelijke stad die veel activiteiten biedt het hele jaar door. Vanzelfsprekend heeft Blanes een aantal prachtige stranden, een paar gewone stranden en anderen zeer wild en natuurlijk. Hier is een lijst van onze top 3 favoriete stranden in Blanes:

  • Treumal Beach: Dit is het kleinste strand, gelegen in het noordelijkste deel van Blanes. Het is omringd door een prachtig landschap dat benoemd is tot Nationaal Gebied van Natuurlijke Interesse. Het is een van onze favoriete stranden, vanwege de exotische en natuurlijke omgeving. U zult zich hier wanen op een wild strand, ver weg van de bewoonde wereld. Dit strand is goed bereikbaar te voet of met de auto (met een parkeerplaats in de buurt). Er zijn een aantal faciliteiten op het strand, zoals ijskraampjes, waterfietsen verhuur en hangmatten. Neem uw favoriete boek mee, uw zonnebrandcrème en uw handdoek en geniet van het mooie weer van de Costa Brava op Treumal beach!
  • Sant Francesc beach: Dit is het ideale strand voor families, met veel faciliteiten en prachtige bomen rondom het strand. Het strand is goed bereikbaar te voet of met de auto, maar wij raden u aan om te voet te gaan langs de Botanische tuin Marimurtra en geniet van de prachtige uitzichten op de zee. U vindt op het strand faciliteiten als kiosken, ijskraampjes, douches, hangmatten verhuur en boten, alles wat u nodig heeft voor een heerlijke vakantie. Het strand ziet er uit als een paradijs met het gouden zand en kristalheldere water.
  • Blanes Beach: Gelegen in het centrum van Blanes, vlakbij de haven, en is het meest populaire strand van Blanes. Tijdens de zomer is dit het meest bezochte strand van de stad. Op dit strand, bekend om het gouden zand, vindt u vele faciliteiten zoals kiosken voor ijsjes, douches, hangmatten verhuur, boten, een miniclub voor kinderen en een EHBO post.

Naast de stranden, kunt u ook verschillende monumenten en tuinen bezoeken tijdens uw bezoek aan Blanes. Deze omvatten de Burggraven van Cabrera, de gotische fontein en het Sant Joan kasteel. Wij raden u aan om de Botanische tuinen van Marimurtra te bezoeken, het is een van de meest interessante tuinen in Europa. Als u door deze dromerige omgeving met spectaculaire panorama’s van de Costa Brava, zult u rond de 3.000 exotische plantensoorten tegenkomen. De tuin is verdeeld in drie klimaatzones: subtropisch, gematigd en Mediterraan. De Botanische tuinen van Marimurtra zijn benoemd tot een Gebied van Nationale Interesse door de regering van Catalonië. Het is 80 jaar geleden ontdekt door de Duitse Carl Faust.

Een spectaculaire internationale vuurwerk wedstrijd wordt elk jaar in Juli gehouden in Blanes, dus als u in de Costa Brava verblijft in die week, wees er dan zeker van dat u dit niet mist!

Hoe komt u daar

  • Met de auto: Neem de B-10 en verlaat Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22. Neem de C-32 in de richting van GI-600. Neem afslag 134 en verlaat de C-32. Neem de GI-600 in de richting Blanes. Het is ongeveer 1 uur rijden vanuit Barcelona naar Blanes.
  • Met de bus: U moet de bus nemen vanaf Estacion Norte, Barcelona. Het duurt ongeveer 2 uur om naar Blanes te rijden vanuit Barcelona en het kost €6,50 voor een enkele reis en €13 voor een retour.
  • Met de trein: Er gaat geen rechtstreekse trein naar Blanes vanuit Barcelona, u moet eerst een trein naar Girona nemen en dan een bus tot aan Ctra. de Tordera, hier stapt u uit en u loopt verder naar Blanes. De reis duurt ongeveer 2 uur.

Wij adviseren u om de auto te nemen, want het is de goedkoopste en de snelste manier om naar Blanes te gaan vanuit Barcelona. Als u geen auto heeft is de bus ook een makkelijke optie.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen buiten-barcelona

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven