Home / Barcelonassa / Montserrat Barcelonassa
visit Barcelona - Barcelona-home

Montserrat Barcelonassa

Montserrat Barcelonassa (kirjaimellisesti käännettynä sahattu vuori) on 1200 metriä korkea vuori, joka sijaitsee 5o kilometriä luoteeseen Barcelonasta. Se on monihuippuinen vuori ja osa Katalonian esirannikkoaluetta. Tunnetuimmat huiput vuorella ovat Sant JeroniMontgrós ja Miranda de les Agulles. Montserratilta on todella vaikuttavat näköalat, ja siellä on useita kävelyreittejä, mikä tekee vuoresta loistavan pakopaikan suurkaupungin sykkeestä. Vuorella on myös uskonnollinen merkityksensä johtuen sen pyhästä historiasta, joka ulottuu aina vuodelle 880 eKr.

Löydä majoituksesi nyt!

Historia

Montserrat vuoren uskonnollinen merkitys liittyy yleensä läheisesti siellä olevaan puiseen Mustan Madonnan (La Moreneta) patsaaseen. Patsas havaittiin ensimmäisen kerran vuonna 880 eKr., kun joukko lapsia kertoi toistuvasti nähneensä oudon valoilmiön putoavan taivaalta. Kun lapset saivat lopulta Manresan piispan vakuutettua havainnostaan, hän lähti ryhmänsä kanssa tarkastamaan paikan ja löysi lopulta puisen patsaan. Tämän veistoksen sanotaan olevan St. Luken tekemä noin vuonna 50 eKr., ja se piilotettiin vuorelle suojaan Maurien miehitykseltä.

Vuorella sijaitseva luostari rakennettiin ja perustettiin vuonna 1025. Se on yhä tänä päivänä suosittu pyhiinvaelluskohde. Montserratista tuli yhä merkittävämpi luostarin ollessa keskeinen paikka Francon diktatuurin vastarinnalle, ja vuonna 1493 Columbus jopa nimesi Antillesin saaret sen mukaan. Vuorella järjestettiin messuja katalaaniksi ja julkaistiin ensimmäinen katalaaninkielinen raamattu. Montserratista muodostui näin merkittävä sorron vastustuksen symboli Kataloniassa.

Pyhiinvaeltajia houkuttelee vuorelle erityisesti Musta Madonna, ja turistit tulevat ensisijaisesti ihailemaan upeita maisemia ja tekemään kävelyretkiä luostarin kauniissa ympäristössä.

Aktiviteetit Ja Nähtävyydet Montserrat Barcelonassa

Kävelyreitit – Vuorella on paljon kävelyreittejä niille, jotka haluavat tutkia vuorta kävellen ja nauttia samalla upeista näkymistä. Yksi suosituimmista on Santa Cova, jonne pääsee funikulaarilla eli kiskoköysirataa pitkin (funicular). Sant Joanille pääsee niin ikään funikulaarilla tai erityisen energiapuuskan vallitessa ylös on mahdollista myös patikoida. Sant Joanin funikulaaripysäkiltä löytyy erilaisia ulkoilureittejä, muun muassa luostarille ja takaisin kulkevan reitin. Kannattaa muistaa tarkistaa funikulaarien aukioloajat, sillä ne liikennöivät usein 18:00 asti.

Luostari – Tämä benediktiiniläisluostari perustettiin vuonna 1025, ja siellä asuu noin 80 munkkia. Basilika on avoinna 7:30 – 20:00 ja sisään pääsee ilmaiseksi. Enkelimäinen Escolian poikakuoro esiintyy joka päivä basilikassa klo 13:00 (paitsi heinäkuussa ja joulupyhien aikana).

Musta Madonna – Musta madonna on ollut Katalonian suojelupyhimys vuodesta 1881 ja sijaitsee nykyään basilikassa, sen takaosassa mentäessä ovesta oikealle. Sen alkuperäinen sijoituspaikka on yhä nähtävillä Santa Covassa, jonne pääsee helposti funikulaarilla tai kävellen. Kiireisimpinä turistiaikoina voi patsaan näkemistä joutua odottamaan jonkun aikaa. Varsinkin aamuisin pyhiinvaeltajat jonottavat nähdäkseen pieneen huoneeseen sijoitetun patsaan.

 

Ainoa keino päästä Montserratin luostarikompleksiin on kävellen, mutta matka ei onneksi ole kovin pitkä.

Kuinka Montserratille Pääsee

Autolla – Montserratille vievä autoreitti on melko helppo. Aja ensimmäiseksi A2-tietä pitkin pois päin Barcelonasta ja jatka eteenpäin, kunnes tulet Martorell erkanemiskaistalle. Aja sen jälkeen National Road N II -tietä pitkin, kunnes kohtaat Montserratin risteyksen. Luostarin vieressä on pysäköintipalvelu ja ilmainen pysäköintipaikka löytyy Cremallera de Monistrol Vilasta. Kannattaa pitää mielessä, että parkkipaikat sulkeutuvat samaan aikaan, kun hammasratasrautatiet.

Junalla – Junamatka vuorelle kestää noin 1,5 tuntia. Ota Plaça Espanyan asemalta FGC juna R5 Manresan suuntaan.

Montserratille pääsee kahdella tavalla – köysirataa pitkin vaunulla (cable car) tai hammasradalla kulkevalla junalla (rack railway). On hyvä päättää etukäteen, kumpaa tapaa haluaa käyttää, sillä niiden lähtöasema on FGC junan eri pysäkeillä. Ensimmäiseksi juna pysähtyy  Aeri de Montserratilla, josta lähtee köysirata. Juna jatkaa tästä vielä Monistrol de Montserratille, josta puolestaan pääsee jatkamaan matkaa hammasratajunalla.

Osoite: Muntanya Montserrat, 08293, Barcelona, Espanja.


Näytä suurempi kartta

Yhteisliput

On olemassa kaksi erilaista vaihtoehtoa yhteislipusta, jos haluaa säästää matkustuskustannuksissa.

1) Trans Montserrat –  Tämä lippu sisältää: kaksi metromatkaa päästäksesi junalle, meno-paluu liput Monister de Montserratille sekä vaihtoehtoisesti meno-paluumatkan joko köysirataa tai hammasrataa pitkin.

2) Tot Montserrat – Lippu sisältää: Edellä mainittujen meno-paluu matkojen lisäksi rajoittamattoman Sant Joan ja Santa Covan funikulaarien käytön, sisäänpääsyn audiovisuaaliseen galleriaan ja Montserratin museoon sekä tyypillistä katalonialaista ruokaa sisältävän lounaan vuorella sijaitsevassa ravintolassa.

Huom! Yhteislippua ostettaessa Plaça Espanyan asemalta on päätettävä, haluaako vuorelle mennä köysirataa pitkin (“Aeri“) vai hammasratajunalla (“Cremalia“).

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

 

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta

Majoitus Barcelona


Scroll To Top