Home / Om Barcelona / Montserrat Barcelona
visit Barcelona - Barcelona-home

Montserrat Barcelona

Montserrat Barcelona (direkte oversat til det savede bjerg) er et 1200 meter højt bjerg, som ligger 50 km. nordvest fra Barcelona.Det er en del af den kystnære katalanske rækkevidde. Hovedtopperne er Sant Jeroni, Montgrós og Miranda de les Aguelles. Det huser spektakulære udsiger, stier til gode vandreture – det er et ideelt sted til en pause fra den travle hverdag. Stedet har også en stor religiøs betydning helt tilbage til 880 AD.

Find din overnatning nu!

Historie

Den religiøse del ved bjerget kan ses omkring statuen lavet af træ ved The Black Madonna (La Moreneta.) Den blev opdaget 880 AD, og historien lyder på at en gruppe børn gentagende gange skulle have set et underligt lys falde fra himmelen. Da biskoppen af Manresa og en gruppe var blevet overbevist af børnene, besluttede de sig for at kigge nærmere på træ statuen. Statuen skulle være lavet af St. Luke omkring 50 AD, og har været gemt her for at den skulle være beskyttet imod den Mauriske besættelse.

Klostret var bygget og grundlagt i år 1025 og tiltrækker stadig pilgrimme den dag i dag. Klostrets betydning blev større og i 1493 opkaldte Collumbus en Antiller ø efter det, under diktator Franco og klosteret blev et tegn på modstand. Dette er også et sted for mange messer, og det var også her den første catalanske bibel blev udgivet. Det blev ydermere et symbol på catalansk modstand imod undertrykkelse.

Aktiveteter

Der er mange muligheder for gåture for dem der gerne vil udforske bjerget og nyde omgivelserne. Det mest populære er Santa Cova, som man kan komme til via kabelbanen, man kan også se Sant Joan som man kan komme til via kabelbane, eller man kan gå hvis man fortrækker det. Fra stationen ved Sant Joan er der mange stier man kan gå på, herfra kan man også komme til klosteret, hvor udsigten er fantastisk. Husk på at jernbanen lukker omkring kl. 18, så tjek gerne åbningstiderne før du ankommer.

Klosteret – Benediktinerklosteret blev grundlagt i 1025, og er i dag hjem for omkring 80 munke. Basilikaen er åbent fra 7:30 til 20:oo og er gratis at besøge. Man kan også høre  Escolania, det engleblide drengekor på hverdage kl. 13, der er dog lukket i juli og i juleferien.

Black Madonna (La Moreneta.) The Black Madonna har været en skytshelgen for Catalonien siden 1881 og er nu lokaliseret i Basilikaen. Man kan stadig komme til den originale side via kabelbane, eller ved at gå til Santa Cova. I Basilikaen er den placeret bagerst igennem en dør til højre. Her kan man forvente lange køer, specielt om morgenen, da det er meget populært for pilgrimmene at være der i et lille lokale.

Hvordan kommer man derhen

Med bil –Det er ganske let at komme til klosteret når man er i bil. Man skal tage A2 ud af Barcelona og fortsætte langs Martorells udgang.
Så kører man af National Road N II indtil man når til kloosteret. Det er muligt at parkerer der, ellers er der gratis parkering ved Cremallera de Monistrol Vila.

Med tog – Denne tur tager ca. halvanden time fra Placa Espanya metro station, her kan man tage FGC R5 mod Manresa.

Der er to måder at komme til Montserrat – Kabel bil eller jernbanen. Disse to har forskellige stop ved FGC, så det er smart at undersøge hvilken der passer bedst, inden man tager afsted. Kabel bilen stopper ved Aeri de Montserrat og jernbanen fortsætter til Monistrol de Montserrat.

Addresse: Muntanya Montserrat, 08293, Barcelona, Spain.


Se større kort

Den eneste måde at komme rundt ved Montserrat klosteret er til fods.

Kombinerede billetter:

Der er to muligheder for kombinerede billetter tilgængelige hvis man ønsker at spare penge på transport og svævebanerne.

1) Trans Montserrat -Inkluderer hjemrejse med toget, to metroture, retur med jernbanen, ubegrænset ture med kabel banen, og indgang til den audiovisuelle udstilling. Disse billetter koster 27,50€

2) Tots Montserrat – Inkluderer det samme som Trans Montserrat, samt adgang til musset og frokost i cafeteriet. Dette koster 43,70€

Husk at når du køber din billet ved Placa Espanya, skal du specificerer at du tager kabel bilen “Aeri” eller jernbanen “Cremalia”

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

 

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top