Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Ciudad de Las Artes y Las Ciencias in Valencia
The Aliens have landed! – Ciudad de Las Artes y Las Ciencias in Valencia

Ciudad de Las Artes y Las Ciencias in Valencia

Het ziet eruit als een ruimtevaartuig uit Mars, maar het is eigenlijk het Ciudad de las Artes y Las Ciencias. Een geweldig complex waarin de culturele geest van oneindige nieuwsgierigheid en liefde voor kennis verblijft. Er zijn drie thema’s: kunst, wetenschap en natuur. De 350.000 vierkante meter is verdeeld in verschillende gebieden, zoals het Palacio de las Artes, de Umbracle, het Museo de las Ciencias Príncípe Felipe, de Oceanogràfic en de Hemisfèric.

Het is het nieuwe gezicht van de stad Valencia. De stad presenteert zichzelf op deze manier naar de wereld als een raam naar de toekomst. Het museum bevindt zich op de voormalige rivierbedding van de rivier Turia, wat was overstroomd en in een andere richting gemaakt was na een catastrofale overstroming in 1957. De oude rivierbedding werd veranderd in een pittoresk park. Het museum is ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela, wie het meesterbrein is achter de onderwaterstad “L’Oceanográfic” en wiens werk doet denken aan dat van Antoní Gaudi in Barcelona. Het project onderging aan de eerste fases van constructie in juli 1996. Het heeft de Valencianen ongeveer 1.2 miljard euro gekost en was af in 2008, net voordat Spanje geraakt werd door de financiële crisis. Desondanks heeft het toerisme in Valencia ervan geprofiteerd, aangezien geschat is dat het meer dan 40 miljoen nieuwe bezoekers heeft gebracht en een omzet van ongeveer 2 miljard euro.

Vind uw accommodatie nu!

Muziek, nieuwe technologieën, wiskunde, ecologie, educatie, media, natuur, biotopen en vooruitstrevende kunst hebben hun thuis gevonden in dit complex, wat uniek is in de wereld. Aangezien het de bezoekers vereist om actief mee te doen heeft het een nieuwe manier van museum educatieve diensten geïmplementeerd.

Valencianen zijn trots om dit symbool van een nieuw, dynamisch en geavanceerd Valencia aan de wereld te presenteren. Dit draagt ook bij aan de bouw van een nieuwe weg naar de toekomst voor Valencia. Het is een magische plek waar alles mogelijk is: woon een opera bij, bekijk de sterren, ontdek het ontstaan van leven, daag een haai uit.. Kom deze fascinerende wereld binnen.

Valencia Hémisferic
De Hemisfèric (foto credit: R.A cc)

De Hemisfèric is een opmerkelijk en spectaculair gebouw ontworpen door Santiago Calatrava, wat een enorm menselijk oog, het oog van wijsheid, moet voorstellen. Dit symboliseert de observatie van de wereld wat bezoekers ontdekken door middel van verrassende audiovisuele projecties. Het was de eerste sectie in de Stad van Kunsten en Wetenschappen dat was geopend voor het publiek in 1998. Het heeft een eivormig dak van meer dan 100 meter met een grote bol waarin de projectie hal zich bevindt. In de binnenkant is onder andere de “Carl Sagan” Anillo Perimetral wat vernoemd is ter ere van de geweldige Amerikaans communicator. Het is een ovaal gebied dat de koepel van de projectie hal omringt en is beschermd door het grote dak van het gebouw.

Valencia Oceanográfic
L’Oceanogràfic (foto credit: Tuscasasrurales cc)

De Oceanogràfic nodigt ons uit om een authentiek zeepark te ontdekken wat onder andere de vertegenwoordiging van de hoofdzeeën en -oceanen van de planeet inhoudt. Met een oppervlakte van 110.000m² en een volume van 42 miljoen liter water (vergelijkbaar met 15 Olympische zwembaden) is dit het grootste aquarium in Europa. De Oceanogràfic bestaat uit verschillende gebouwen wat de aanzienlijke ecosystemen bevatten, die de zeeën en oceanen van elk continent vertegenwoordigen. Deze spectaculaire bol van 26 hoog simuleert twee van de meest opmerkelijke moeraslanden van de planeet: de mangrove moerassen en de Fens. Een grote koepel in een iglo vorm vertegenwoordigt de Arctische regio. Het Onderwater Restaurant, gevestigd in het centrum van het complex, is het meest emblematische gebouw van de Oceanogràfic met dank aan het unieke dak ontworpen door Félix Candela. Het vertegenwoordigd een paraboloïde figuur vergelijkbaar met die van een waterlelie en bevat een groot aquarium op de begane grond wat perfect past in het geheel van zijn omgeving.

Valencia Umbracle
De Umbracle (foto credit: CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS cc)

Een promenade met spectaculaire beplanting en een tentoonstellingsplek met ongelooflijke uitzichten op het hele complex, huist een groot wagenpark. De Umbracle is een uitkijkpunt van meer dan 17.500 vierkante meter met een tentoonstellingsplek waarvan alle gebouwen, meren, looppaden en andere gebieden van de Stad van Kunsten en Wetenschappen kunnen worden overpeinsd. De beplanting is karakteristiek voor de Mediterraanse regio, de regio van Valencia en die van tropische landen. Het verandert naar gelang van het seizoen; het heeft ook een interessante tentoonstelling van bijbehorende sculpturen gemaakt door internationaal erkende artiesten.

Valencia Museo de las Ciencia Principe Felipe
Museo de las Ciencias Princípe Felipe (foto credit: vil.sandi cc)

Op de eerste verdieping van het Museum zijn er workshops en interactieve wetenschap exhibities, waar geëxperimenteerd kan worden met leuke modules zoals het Exploratorium of Hand in Hand met natuur. U kunt de eerste verdieping betreden vanaf Calle Mayor, wat een artistieke vertegenwoordiging van de DNA Double Helix, wat 15 meter hoog is, huist samen met de Foucault Slinger wat een van de langste in de wereld is (34m). Bezoekers kunnen ook de indrukwekkende glazen oppervlakte met meer dan 4000 ruiten van het museum bewonderen samen met het uitzicht over de voormalige Turia rivier.

De tweede verdieping is toegewijd aan de tentoonstelling “De Legende van Wetenschap”, wat het leven onthult en onderzoek van drie uitstekende Nobelprijs Winnaars.

U krijgt de kans om een indrukwekkend Chromosoom Bos te ontdekken op de derde verdieping, met meer dan 2.600 vierkante meter toegewijd aan de grootste mijlpalen in de moderne wetenschap: de sequentiëring van menselijk DNA. Er is een grote-schaalreproductie van de 23 paar van chromosomen van de menselijke soorten.

Andere interactieve tentoonstellingen op deze verdiepingen zijn onder andere “Geen Zwaartekracht“, gemaakt samen met het Europese Ruimte Bureau en de “Ruimte Academie” in een interactieve module wat de ruimte lancering naar het International Space Station nabootst.

Valencia Palacio de Las Artes
Het Palau de les Arts Reina Sofia (foto credit: Rafael Minguet cc)

Dit paleis bestaat uit vier grote zalen: de Sala Principal, waar meestal dient als opera ruimte maar ook voor ballet gebruikt wordt, de Aula Magístral, wat ontworpen is voor live optredens van kleine bands, de Auditorio, met ruimte voor meer dan 1400 spectators, en de Teatro Martín i Soler, wat is toegewijdt aan Toegepaste Kunsten en de Academia de Perfeccionamiento (Academy van Specialisaties).

Openingstijden & Prijzen

Bijgevoegde afbeelding foto credit: Un ragazzo chiamato Bi via photopin cc

Accommodaties in in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven