Home / Kultur / Udenfor Barcelona / Det valenciske køkken
Valencian Cuisine Deluxe

Det valenciske køkken

Når du besøger VALENCIA, er du simpelthen nødt til at prøve en af de lokale retter!

En af de mest kendte SPANSKE retter er La Paella. Men vidste du, at retten oprindeligt stammer fra Valencia? Mange besøgende i Valencia stiller sig selv det samme spørgsmål: hvor finder jeg god paella? Når du spørger folk fra Valencia, vil de svare, at det gør du hjemme hos deres mor på en søndag eftermiddag. Men selvom du ikke har den luksus at kunne nyde en valencisk mors hjemmelavede måltid, er det ret nemt at finde restauranter i Valencia med fantastiske PAELLAS. Men hvilken af disse er den bedste?

Før jagten går i gang, er det vigtigt at få nogle koncepter på plads: den autentiske valenciske paella består af arroz bomba (en bestemt type ris), sauterede tomater, safran, kylling, kanin og grønne bønner. Der kan også tilføjes snegle og artistokker og til sidst lidt rosmarin. Og det er det. Ingen rejer, blåmuslinger, peberfrugt eller andre ting, som guíris (ikke-spanske turister i Spanien) elsker at tage billeder af. En buena paella valenciana bliver oven i købet tilberedt over bål. Ifølge eksperterne er der tale om et autentisk gourmetmåltid, når brændet kommer fra et appelsintræ.

Find overnatning nu!Paella Valenciana

Valencisk paella: ”Paella valencia” (foto af Tempesto cc)

Malvarrosa strand er et af turisternes favoritsted at spise paella, når det skal være i Valencia by. Her finder du en masse restauranter, som alle har paella valencia som deres primære ret. Du kan bestemt få nogle gode paellas her, men de er langt fra egnens bedste. Hvis du foretrækker at spise ved vandet, bør du prøve l´Estimat, La Marcelina, La Rosa og La Pepica, som alle ligger tæt på hinanden på Paseo de Neptuno.

Selvom det er almindeligt kendt, at du finder de bedste paellas uden for Valencia by, er der én kendt undtagelse: Casa Roberto, en klassiker. Dine forventninger vil i høj grad blive overgået af denne vidunderlige, klassiske paella, og du støder måske endda på berømtheder, som under deres ophold i Valencia kommer forbi her.

Horchata with fartón

Horchata med fartón (foto af nur cc)

Horchata er den sødeste og mest kendte drink i Valencia, enten som is eller flydende. Denne drik er ganske enkelt dronningen af Spaniens sommerfavoritter. Horchata (”tigernøddemælk”) er en karakteristisk drik, som stammer fra Valencia. Den laves af vand, sukker og tigernødder. Historisk set er tigernødder forbundet med det gamle Egypten, og der er fundet mange rester af tigernødder i faraoers gravtempler, hvor nødderne blev brugt som en del af gravudstyret. Også arabere har brugt tigernødder til at supplere mandler i desserter.

En god horchata skal altid drikkes sammen med fartóns, som er en anden typisk valencisk madvare. Det er en lang kiks med et papirtyndt lag sukker, som du dypper i din horchata.

Horchataen er en ideel sommerdrik, selvom den kan nydes hele året. Drikken er også forholdsvist sund, da den indeholder mange mineraler og vitaminer som fosfor, kalium og C og E vitamin. Den er desuden god for fordøjelsen og er fri for både laktose, gluten og koffein, og horchata er derfor et sundt valg for børn, gravide og ældre.

Når du er i Valencia, bør du helt sikkert besøge Casa de l’Orxata (Horchateria og Biogelateria) i Mercado de Colón. Det ligger lige midt i byen, og det er et vigtigt sted for Valencias kulturarv i en af de vigtigste modernistiske bygninger i byen.

Ligegyldigt hvilken årstid du besøger Valencia på, må du ikke gå glip af det vidunderlige, lokale køkken!

Valencia ligger kun 4-timers RENFE togtur fra BARCELONA. Hvis du planlægger at bo i den catalanske hovedstad, anbefaler vi helt bestemt en weekendtur til Valencia! Tag et kig på nogle af vores LEJLIGHEDER NÆR TOGSTATIONEN SANTS, hvis du vil gøre turen til Valencia endnu kortere!

Fotoer af Gabriel GM cc

OVERNATNING BARCELONA

view more apartments danski danish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

outside-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top