Home / Om Barcelona / Tips för biluthyrning i Barcelona
map-2789052_1920-1-955x508

Tips för biluthyrning i Barcelona

Om du vill hyra en bil i Barcelona måste du först överväga några viktiga saker, därför har vi sammanställt en artike med tips för biluthyrning i Barcleona för att underlätta för er.

Om du fortfarande är osäker på vart du ska leta efter en biluthyrning, kolla våra partners för Hyrbilar!

För att hitta en säker parkeringsplats i staden för längden på din vistelse, kolla in våra förslag på bilparkering i Barcelona.

När du hyr en bil, kom ihåg att ägna särskild uppmärksamhet åt följande aspekter:

# Försäkring

Om försäkring erbjuds refererar det nästan alltid till en delvis omfattande försäkring.

insurance-1991214_1920 (1)

 

 

 

På plats kommer du förmodligen också att få en allriskförsäkring. Denna försäkring rekommenderas under alla omständigheter, för annars kommer du att vara ansvarig för eventuella skador på bilen upp till ett relativt högt belopp. Biluthyrningsföretaget kan enkelt hitta ett sätt att skylla på dig för repor eller skador på bilens underkropp. Kostnaden för en fullständig totalförsäkring kan variera från 10-30 euro per dag till cirka 150 till 300 euro per månad.

# Bränslekostnader

Det är också viktigt att noggrant uppmärksamma policyn för bränslet. I vissa fall måste du betala ett fast belopp för en bil med full bränsle.

Tanking Barcelona-home

Vid retur av bilen, kan tanken vara tom då. Detta belopp beror på vilken typ av bil och biluthyraren. Priset varierar mellan 70 och 100 euro. Detta är oftast mycket dyrare att betala för en full tank vid upphämtningen, istället kan ni fylla upp den vid avlämning. Därför bör du försöka välja ett hyr-företag där du kan lämna tillbaka bilen med full tank.

# Ålder

Tänk på den minsta tillåtna åldern! Annars kan du råka ut för tråkig överraskning. Vissa uthyrningsföretag kräver att föraren är minst 21 år, medan andra behöver en åler på  23 år. Vissa företag har en åldersgräns på 25. För en person under 21 år är det nästan omöjligt att hyra en bil i Barcelona. I nästan alla fall finns en avgift för förare mellan 21 och 25, vilket varierar mellan 5 och 25 euro per dag. Varning! När du har skrivit in din ålder i jämförelse sevärdheterna ovan kan resultaten fortfarande visa bilar som du inte juridiskt kan hyra, eftersom du är för ung. Därför är det viktigt att läsa igenom villkoren innan du hyr och inte bara klicka på acceptera!
stop_light_traffic_light_stoplight_streetlight-69487.jpg!d

Även om den spanska leverantören Goldcar ofta är relativt billig, bör du vara beredd på långa väntetider. Det är det enda hyresföretag som inte har en hyra direkt vid terminalen. Du måste först vänta på en buss som tar dig 10-15 minuter till pickupplatsen, där du ofta måste vänta länge igen, särskilt under sommarsäsong.

När du har din bil, kom ihåg att ägna särskild uppmärksamhet åt alla skotrar som slingrar sig genom bilarna. Den största utmaningen för besökare tenderar att vara rondellerna. En viktig oskriven regel: Om du vill ta första avfarten bör du placera din bil längst till höger. Ju senare du vill lämna rondellen, desto mer bör du placera din bil på inre vägarna innan du går in!

# Parkering

I Barcelona är parkeringsplatser en riktig katastrof. Om du vistas, till exempel, i Ciutat Vella, var beredd på extrema kostnader för parkering.

parking-825371_1920

I speciella gröna och blåa parkeringsområden får du parkera din bil gratis på söndagar och vardagar mellan kl 8.00 och 8.00 (över natten). Men vid något annat tillfälle behöver du ett parkeringstillstånd, vilket är väldigt dyrt. Om du bestämmer dig för att lämna din bil utan tillstånd, får du i de flesta fall 25 € parkeringsbiljett. I stadens centrum och även i närheten av det finns knappast några andra parkeringsplatser. Annars borde du därför bara hyra en bil om du planerar en resa till platser och stränder utanför Barcelona. För stadstransporter är det smartare att hyra en scooter då du kan parkera den bokstavligen överallt! Om du absolut behöver hyra en bil och vill lämna den i ett fritt område rekommenderar vi att du bor i en av våra lägenheter i Montjuic Hill eller tittar på boende i Gràcia.

[box type=”info” ]Ett ytterligare tips är att hyra en scooter i Barcelona eftersom det är till viss del smidigare att transportera sig med. Om du är intresserad kan ni kolla in Cooltra där ni finner olika alternativ på scootrar och mopeder för månadsuthyrning om ni planerar en längre vistelse! s an additional [/box]

Om ni letar efter ett snabbare sätt att upptäcka staden så är GoCar precis rätt för er då der ser till att ni får en trevlig tid. 

MADRID-USE-ME

Håller ni på att boka er resa till Barcelona och har fortfarande inte hittat en plats att bo på? I så fall kan vi gärna hjälpa till med det!

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top