Home / Om Barcelona / Tips för biluthyrning i Barcelona
Car Rental

Tips för biluthyrning i Barcelona

Om du vill hyra en bil i Barcelona behöver du överväga några viktiga saker, här är några tips för biluthyrning i Barcelona. De bäst att använda en sökmotor som Rentalcars, Expedia, eller Kayak.

Visa parkering i Barcelona

Hitta ditt boende nu!

Kom i håg du behöver ägna särskild uppmärksamhet åt följande aspekter:

1. Försäkring

Om försäkring erbjuds, hänvisar det nästan  alltid till en delvis helförsäkring. På plats erbjuds förmodligen att få en  all-risk försäkring dessutom. Det rekomenderas att ta denna försäkring, eftersom den kommer vara vid eventuella skador på bilen .Biluthyrningsföretag kan lätt klandra dig för repor eller på bilens undersida. Kostnaderna för en full helförsäkring kan variera från 10 till 30 euro per dag, till 150 till 300 euro per månad.

2. Bränslekostnader

Det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt bränslereglering. I vissa fall måste du betala en fix summa för fullt driven bil. Vid retur av bilen, kan tanken vara tom då. Detta belopp beror på vilken typ av bil och biluthyraren. Priset varierar mellan 70 och 100 euro. Detta är oftast mycket dyrare än en förordning som ber dig att lämna tillbaka bilen med full tank. Därför bör du försöka välja ett hyr-företag där du kan lämna tillbaka bilen med full tank.

3. Ålder

Tänk på  minimum åldern! Annars kan du uppleva obehagliga överraskningar. Vid vissa uthyrningsföretag, är minimum åldern 21, vid andra 23 och andra  låter dig inte köra bil före 25. Under 21, är det nästan omöjligt att hyra en bil. I nästan alla fall finns det en avgift för förare mellan 21 till 25 år, som varierar mellan 5 och 25 euro per dag. Varning! När du har angett din ålder i sökmotorn, visar resultaten ändå bilar som du inte kan hyra, eftersom du är för ung. Det är därför viktigt att läsa igenom villkoren och inte bara klicka på acceptera!

Även om den spanska leverantören Goldcar är ofta relativt billigt, bör du vara beredd på långa väntetider. Det är det enda biluthyraren som inte har en hyr plats direkt i terminalen. Du måste först vänta på en buss som tar dig i 10-15 minuter till en pickup-plats där du ofta måste vänta en lång tid igen, speciellt på sommaren då det är högsäsong.

Om du sedan få din bil, uppmärksamma särskilt alla skotrar, som alltid slingrar sig genom bilarna. Den största utmaningen kommer säkert att bli i rondeller. En viktig oskriven regel: Om du vill ta första avfarten bör du placera din bil längst till höger. Ju senare du vill lämna rondellen, ju längre bör du placera din bil på de inre spåren av vägen innan!

I Barcelona är parkering situationen en katastrof. Om du bor till exempel i Ciutat Vella, vara beredd på skyhöga kostnader för parkering. I alla de gröna och blå parkeringsplatserna är det tillåtet att parkera din bil gratis på söndagar och vardagar från 20:00 till 08:00 under natten, vid något annat tillfälle behöver du kanske ett parkeringstillstånd, vilket är riktigt dyrt. Om du gör ett beslut att lämna bilen utan att ha en parkeringsbiljett, kan det ge dig en  böter på 25 €. I stadens centrum och även i kvarteren runt omkring, finns det knappast några fria parkeringsplatser. Om du vill nå fria områden måste du längre bort; till exempel på Montjuic berget eller till den yttersta kanten av Gràcia. Du bör därför endast hyra en bil om du planerar en resa till platser och stränder utanför Barcelona. För stadstrafik,  är hyra en skoter mer förnuftigt, eftersom du kan parkera den bokstavligen överallt!

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top