Home / Kulturen / Äta och dricka / Barcelonas värld av tapas

Barcelonas värld av tapas

Vi är stolta över att få presentera vår värld av tapas här i Barcelona. Därför har vi listat 3 fantastiska ställen som vi rekommenderar att besöka för äkta, spansk tapas!

Hitta ditt boende nu!

Samsara

En ljuvlig tapasupplevelse i Barcelona i en restaurang med unik nisch som är svår att hitta någon annanstans. Denna restaurang, Samsara, är belägen i hjärtat av det bohemiska området Gràcia. Till att börja med sitter gästerna på kuddar istället för stolar och matbordet är ett lågt soffbord. Detta för att skapa den perfekta blandningen av nordafrikansk inredning och traditionell tapas med influenser från Medelhavet, Asien och Afrika.

Utbudet av tapas är enormt, vilket gör restaurangen till ett ställe dit man kommer tillbaka för att prova fler nya rätter. Bland annat erbjuds traditionella ’Patatas Bravas’, som istället för stekta potatiskuber med stark sås, här är stekt sötpotatis serverad med pesto. Detta kanske låter lite konstigt i teorin, men smaken är himmelsk!

Man kan antingen välja flera tapasrätter själv eller få en avsmakningsmeny till ett mycket rimligt pris med tanke på kvalitén på maten. Det finns en meny för 2 personer som kostar kring €20/person och som inkluderar 7 valfria tapasrätter, 2 desserter och en flaska vin. Glöm inte att fråga kyparen efter erbjudandet, då det vanligtvis inte står på menyn. En explosion av olika smaker och utsökta kombinationer garanteras!

Samsara är väldigt populärt, därför rekommenderas det att antingen komma väldigt tidigt på kvällen, boka ett bord i förväg eller stå i kön tills du blir visad till ett bord. Förbered dig på en utsökt gastronomisk upplevelse!

Mer information
Öppettider: Måndag till Torsdag 20:30-01:00 / Fredag till Lördag 19:30-02:30 / Söndag 19:30-01:00
Telefon: +34 932 85 36 88
Adress: Carrer Terol 6
Hitta hit: Tunnelbanestation Joanic (L4) eller Fontana (L3)

El Rincon del Cava

Den här blygsamma restaurangen är från utsidan en av våra favoriter, medan insidan inte är särskilt elegant. På väggarna hänger hundratals bilder av restauranggäster och från taket hänger dekorationer från tidigare födelsedagsfiranden. Afrikansk, indisk och amerikansk konst pryder lokalen och två stora TV-apparater visar spanska såpoperor. Vid första anblick passar ingenting in med det andra.

Men vid närmare eftertanke förser denna restaurang gästerna med enorm värme och vänlighet. För en öl eller ett glas cava betalar du bara €2. Alla större tapasrätter kostar €2.80, det bästa priset vi sett Barcelona, samtidigt som maten är väldigt god. Vi rekommenderar ‘gambas’, ‘pimientos’ och ‘pescaditos’! Med dessa oslagbara priser betalar du aldrig mer än €10 till €15, även med en stor aptit och ett flertal drinkar!

Ett foto tas på varje gäst och dessa kan man sedan se på deras Facebook-sida!

Mer information
Öppettider: Måndag till Fredag 09:00-00:00 / Lördag 09:00-03:00 / Söndag STÄNGT
Telefon: +34 93 4417031
Adress: Carrer Blasco de Garay  53
Hitta hit: Tunnelbanestation Poble Sec (L3).

Can Eusebio

Can Eusebio är en tapasbar belägen i Poble Sec-området. Restaurangen har ett enormt utbud av tapas, en livlig atmosfär och låga priser. En öl får du för endast €1 och detsamma med ‘patatas bravas’ med en väldigt god sås. De flesta tapasrätterna kostar inte mer än €4 så om ert sällskap är litet kan ni äta middag för mindre än €7. Efterrätter kostar kring €2.

Can Eusebio besöks mest av lokalbefolkningen och det är alltid fullt men servicen är trevlig och personalen jobbar fort.

Mer information
Öppettider: Måndag till Torsdag 07:00-00:00 / Fredag till Lördag 07:00 – 01:30 / Söndag 07.30 – 01.00
Telefon: +34934420307
Adress: Carrer Vila i Vila 84
Hitta hit: Tunnelbanestation Parallel (L2 ochL3).

 

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

ata-och-dricka

Boende Barcelona


Scroll To Top