Home / Over Barcelona / Het huren van een auto in Barcelona
Car Rental

Het huren van een auto in Barcelona

Het huren van een auto in Barcelona is redelijk makkelijk. Als u er een wilt huren moet u wel een aantal belangrijke dingen overwegen, dus hier zijn onze tips voor het huren van een auto in Barcelona. Het is het makkelijkst om een zoekmachine te gebruiken zoals Rentalcars, Expedia, Kayak, etc.

Bekijk parkeerplaats in Barcelona.

Vind nu uw accommodatie!

Onthoud dat u aandacht moet besteden aan de volgende aspecten:

1. Verzekering
Als er een verzekering wordt aangeboden, heeft dit bijna altijd betrekking op een gedeeltelijk uitgebreide verzekering. Ter plaatste moet u dan waarschijnlijk nog een all-risk verzekering afsluiten. Het is aangeraden om altijd even na te denken over de verzekering, omdat u verantwoordelijk zal zijn als de auto schade oploopt, dit bedrag kan soms hoog oplopen. Het bedrijf van de huurauto kan u makkelijk aansprakelijk stellen voor krassen of andere schade aan de auto. De kosten van een volle uitgebreide verzekering kunnen variëren van ongeveer €1o tot €30 per dag tot ongeveer €150 tot €300 per maand.

2. Brandstofkosten
Het is erg belangrijk om speciaal aandacht te besteden aan de brandstofregeling. In sommige gevallen moet u een vast bedrag betalen voor de volledig gevulde tank. Wanneer u de auto dan terug brengt mag de tank leeg zijn. Dit bedrag hangt af van het soort auto en welk huurbedrijf, normaal gesproken varieert het tussen de €70 en €100. Dit is normaal gesproken duurder dan een regeling waarbij u wordt gevraagd de auto met een volle tank terug te brengen, omdat u in dat geval de gehele kosten van de tank vooruit betaald. Om deze reden zou u beter af zijn om een autoverhuurbedrijf te selecteren waarbij u de auto met een volle tank moet terug brengen.

3. Leeftijd
Houd rekening met de minimumleeftijd! Anders kan u voor onplezierige verrassingen komen te staan. Bij sommige verhuurbedrijven is de minimumleeftijd 21, bij andere 23 en sommigen laten u zelfs geen auto huren voordat u 25 bent. Onder de 21 is het bijna onmogelijk om een auto te huren. In bijna alle gevallen is er een toeslag voor chauffeurs tussen de 21 en 25, die varieert tussen de €5 en €25 per dag. Voorzichtig! Nadat u uw leeftijd in de vergelijkingslijsten invult bovenaan, zullen de resultaten nog steeds auto’s geven die u niet kunt huren omdat u te jong bent. Daarom is het ESSENTIEEL om de algemene voorwaarden goed door te lezen voordat u op accepteren klikt!

Ondanks dat de Spaanse autoverhuurder Goldcar relatief goedkoop is, moet u voorbereid zijn voor de lange wachttijden. Het is het enige autoverhuurbedrijf dat geen vestiging direct in de terminal op het vliegveld heeft. U moet eerst wachten voor de shuttlebus die u in 10-15 minuten naar de locatie brengt waar u de auto kunt ophalen. Echter, ook hier heeft u waarschijnlijk te maken met lange wachttijden, zeker in het hoogseizoen.

Als u dan uw auto heeft, let dan op alle scooters die tussen de auto’s heen kronkelen. De grootste uitdagen zullen de rotondes zijn. Een belangrijk ongeschreven regel: Als u de eerste afslag wilt nemen neem dan de meest rechtse baan. Hoe later u de afslag wil nemen, hoe verder naar het midden u de rotonde op moet rijden.

De parkeertoestand in Barcelona is een ramp. Als u bijvoorbeeld verblijft in Ciutat Vella, wees dan voorbereid op belachelijk hoge parkeerprijzen. In alle groene en blauwe parkeerplekken mag u uw auto gratis parkeren op zondagen en op doordeweekse dagen tussen 20:00 en 08:00. Tijdens alle andere tijden heeft u een parkeervergunning nodig, welke extreem duur zijn. Als u uw auto toch parkeert in een van deze vakken zonder een vergunning, dan zal u in de meeste gevallen een boete krijgen van rond de €25. In het stadscentrum en ook in de wijken eromheen zijn er amper andere parkeergelegenheden te vinden. Als u gratis wil parkeren kunt u eigenlijk het beste wat verder weg gaan, naar bijvoorbeeld Montjuic or naar de rand van Gràcia. Daarom kunt u het beste alleen een auto huren als u tripjes plant naar plaatsen en stranden buiten Barcelona. Als stedelijk vervoersmiddel zou het logisch zijn om een scooter te huren, want die kunt u overal parkeren!

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven