Home / Kulturen / Transbordador Aeri Barcelona
the transbordador aeri cable car in barcelonaa

Transbordador Aeri Barcelona

Transbordador Aeri Barcelona eller Port Cable Car kan lätt förväxlas med järnvägen (monorail) de Montjuic, en annan linbana som leder till berget Montjuic. Transbordador Aeri ansluter Port Vell med Montjuic och transporterar mer än 2000 passagerare per dag.

Hitta din bostad nu!

Det var ursprungligen planerad att öppnas i tid för 1929 års världsutställningen som hölls i Barcelona, men detta försenades till att den officiellt invigdes 1931. Under inbördeskriget stängdes denna ner, kablarna togs bort och de tre tornen användes som försvarspunkter under lufträder. Det finns fortfarande kulhål synliga på Jaume I tornet som följd. Linbanan öppnades på nytt år 1963 och har varit öppen fram till idag.

Det finns 3 torn – Sant Sebastia (port), Jaume I och Montjuic. Varje vagn rymmer ca 20 personer och de körs varje 10-15 minuter. Detta rekommenderas inte för personer med rädsla för höjder dock erbjuder denna färd en fantastisk utsikt över staden och ett annat sätt att njuta av Barcelona.

En enkel biljett kostar 11 € , tur och returbiljetten kostar 16,50 €. Kontrollera den officiella hemsida för aktuella öppettider och kostnader. Den närmaste tunnelbanestation för Sant Sebastia tornet är Barceloneta L4, där efter är det bara en kort promenad ner till hamnen.

Att hitta det perfekta boendet i Barcelona kan vara svårt, men med Barcelona Home kan du fort och smidigt hitta den perfekta lägenheten för din vistelse i staden.Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa Mer

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv om-barcelona sevardheter-och-museum transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top