Home / Cultuur / Eten en Drinken / 5 geweldige Pinchos Bars in Barcelona
pinchofeat

5 geweldige Pinchos Bars in Barcelona

Wanneer u door de straten van Barcelona loopt zal u geweldige pleinen, musea en prachtige gebouwen tegenkomen. Daarnaast zal uw aandacht ongetwijfeld ook worden getrokken door een van de vele levendige pinchos bars in de stad.

Pinchos zijn kleine stukjes brood gestapeld op de bar, vergezeld door een prachtige mix van kleuren, gedecoreerd met de creativiteit van een artiest. Bovendien zijn ze nog lekker ook!! Het grootste verschil met tapas is dat het brood en de andere ingrediënten worden samengehouden door kleine spiesjes (soort van satéstokjes), wat pincho betekent in het Engels. Als het restaurant zich aan de traditie houdt, dan zal u aan het einde moeten betalen voor het aantal spiesjes dat u op uw bord heeft liggen. Net als met tapas, wordt er meestal genoten van een biertje, glas wijn of cava bij het eten.

Pinchos komen oorspronkelijk uit het noorden van Spanje, maar desondanks er zijn ook genoeg pincho restaurants te vinden in Barcelona. Helaas zullen ze niet allemaal dezelfde kwaliteit, atmosfeer en service bieden. Daarom maken we u het leven wat gemakkelijker en hebben wij een lijst van de 5 beste pincho bars samengesteld. Hopelijk kunt u genieten van het beste eten tijdens uw verblijf in de stad!

Vind uw accommodatie nu!

Maitea

Onze eerste aanrader is de taverna Maitea, die een Catalaanse ambiance aanbiedt en pinchos in alle soorten en maten. Deze plek is erg druk in de avond, maar heeft een vriendelijke atmosfeer en goede service. Maitea heeft het Certificate of Excellence 2013 ontvangen van TripAdvisor. Dit is duidelijk een van de beste pinchos bars in Barcelona.

Openingstijden: Maandag t/m Zaterdag van 11:00 – 00:00 uur
Adres: Carrer de Casanova 157
Metro: Hospital Clinic (L5)
Website: www.maitea.es

Blai Tonight

De kleine pub Blai Tonight is een van onze favoriete plaatsen, gevestigd in het hart van Poble Sec. Deze pub is zo populair dat vele gasten bereid zijn om te blijven staan terwijl ze pinchos eten. Als u toch graag wil zitten is het is het verstandig om wat voor de Spaanse etenstijd te gaan, rond een uur of 7 of 8. De meeste locals zullen tussen 9 en 11 aankomen. Een van de grootste redenen voor het succes van Blai Tonight is dat alle pinchos maar €1 kosten.

Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 18:00 – 01:00 uur, Zaterdag en Zondag 12:30 – 01:00 uur
Adres: Passeig dels Castanyers 1
Metro: Paral·lel (L2 & L3) of Poble Sec (L3)
Facebook: Blai Tonight

 

Foto’s met dank aan TripAdvisor.

1881 per Sagardi

Onze derde keuze, Sagardi, biedt een prachtig terras waar u kunt zitten van de smakelijke pinchos kunt genieten. Dit is een van onze favorieten omdat het is gelegen aan een geweldige locatie en een groot aanbod van pinchos heeft. Het houten decor en de extensieve bar voegen echt iets extra’s toe aan de atmosfeer. De bar wordt meestal bezocht door vele toeristen die hier stoppen wanneer ze de Catedral del Mar bezoeken. De bediening hier is snel en vriendelijk en het restaurant biedt geweldige kwaliteit zonder veel opvallende gebreken.

Openingstijden: Zondag t/m Donderdag 10:00 – 00:00 uur, Vrijdag en Zaterdag 10:00 – 01:00 uur
Adres: Plaça de Pau Vila 3
Metro: Barceloneta (L4)
Website: www.sagardi.com

El Golfo de Bizkaia

De bar Golfo de Bizkaia is een van onze favoriete bars in het gebied El Born. Het biedt een creatief aanbod aan pinchos, vol met kleuren en smaken. In deze bar vindt u mensen van alle leeftijden die genieten van hun eten in een positieve atmosfeer. De service is erg goed en het personeel doet erg hun best om het u zo veel mogelijk naar uw zin te maken.

Openingstijden: Het restaurant is elke dag open van 13:00 – 00:00 uur.
De bar is elke dag open van 10:00 – 00:30 uur.
Adres: Carrer de la Vidrieria 12
Metro: Jaume I (L4) & Barceloneta (L4)
Website: www.golfodebizkaia.com

Euskal Etxea

Onze laatste aanrader is Euskal Etxea. Dit is een traditionele pinchos bar in het oude gedeelte van de stad, vlakbij het Picasso museum. De plek is verdeeld in twee stukken; een open en levendige bar en een wat kalmer restaurant. Deze plek is zeer betaalbaar gezien de kwaliteit en de locatie. Een pincho kost maar €1,20.

Openingstijden: Het restaurant is elke dag open van 13:00 – 16:00 en van 20:00 – 00:00 uur.
De bar is elke dag open van 10:00 – 00:30 uur.
Adres: Placeta de Montcada 1
Metro: Jaume I (L4)
Website: www.euskaletxeataberna.com

We hopen dat onze referenties u helpen om in aanraking te komen met de beste pinchos van Barcelona! Als u op zoek bent naar een verblijfplaats in de stad, bekijk dan de accommodaties in Barcelona.

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

eten-en-drinken

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven