Home / Kulturen / Museu de Cera: Vaxmuseet
museo de cera front feature

Museu de Cera: Vaxmuseet

Museu de Cera är beläget i mitten av den kända gatan Las Ramblas som ligger i de gamla kvarteren i gamla byggnaden: ‘bank of Barcelona‘ som byggdes 1867. Museu de Cera har över 200 vaxfigurer av verkliga och fiktiva karaktärer som årligen har över 200,000 besökare. Det finns över 360 figurer av kungar, mördare, påvar och andra kända personligheter som nästan ser levande ut och är jämförbart med Madame Tassauds in London. Främst är det figurer från Barcelona, så som personligheter från den Spansk- Katalanska historian och regionen men det finns även internationella figurer.

Hitta din bostad nu!

Historian bakom Museu de Cera

Vaxmuseet byggdes år 1867 av företaget ‘trade’ grundat av Ignatius Agrafel Girona. 1874 förvarades många rikedomar i byggnaden så som smycken, pengar och värdebevis som tillhörde Barcelonas elit. Idag klassas byggnaden som ett antikt kulturarv för att skydda byggnaden och dess kulturarv. Byggnaden har ett tortyrrum som påminner om historiska förhållanden som folk utsattes för. I utgången finns det två stycken kaféer som är kända för sin unika design, ett av dem har en atmosfär som påminner om en magisk tillvaro fullt med dvärgar och olika sagofigurer, kaféet kallas ‘forest fairies’. Det andra kallas ‘passage of time’, som ska representera en historisk tillbakablick.

En av huvudattraktionerna på museet är den ‘grand staircase, som är belägen precis vid ingången till museet, ett typiskt exempel för hur arkitekturen såg ut då. En annan attraktion som finns att beskåda är ‘Hall recital’ där möblerna och huvudfigurerna är från den litterära- och musikaliska världen. Här kan man se historiska författare- och musiker tillsammans med stora politiska karaktärer som till exempel Prins Charles, Prinsessan Diana och Camilla. Det finns även ett rum som kallas Gothich room som är ett rum med Gotisk Katalansk stil. Här kan man beskåda en intressant arkitektur med trägolv och stenar placerade som en båge. Det finns även en passage som kallas ‘passage of terror’ där man kan beskåda historiska massmord och andra läskiga filmkaraktärer som till exempel Freddy Kruger.

Detta är en otroligt minnesvärd upplevelse för alla som bor i en bostad nära hjärtat av museet. Dem erbjuder även ett stort utbud av möjligheter som till exempel anpassade nattbesök och guidade turer. Besök deras hemsida för mer information om biljetter eller extra turer.

Praktisk information

  • Adress: Passatge de la Banca, 7, 08002 Barcelona. Phone 933 17 26 49
  • Transport: Metro– L3 Green, Drassanes – utgång Rambla.  Bus- 14, 18, 36, 38, 57, 59, 64, 91
  • Priser: Vuxna (över 11 år) €15. Barn (5-11 år) €9. Pensionärer €9. All Inclusive biljett €29.00 inkluderar, inträde, ljudguide, guidebok, exklusiv foto souvenir, 10% avdrag på Bosc les fades, passatge del temps, El Colmado
  • Schema: Måndag – Fredag: 10:00 – 13:30, 16:00 – 19:30. Lördagar, söndagar och helgdagar: 11:00 – 14:00, 16:30 – 20:30. Under sommaren: 10:00 – 22:00.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top