Home / Kulturen / Museu de la Xocolata
Museu de la Xocolata

Museu de la Xocolata

För en smakrik upplevelse, rekommenderas Museu de la Xocolata i Barcelona, här kan du uppleva några av världens finaste choklader. Stället öppnades först 2000 och är nu ett av de tio mest besökta museum i Barcelona. Museu de la Xocolata är dock ett av de mindre museer i Barcelona. Men ingen kommer att väcka dina smaklökar som detta. Dofterna från choklad nästan tränger igenom väggarna som kommer att reta din aptit ordentligt. Med andra ord kommer inte chokladen du får vid inträdet att räcka länge. Om du har barn med dig under din vistelse i Barcelona kommer detta troligen vara deras favoritmuseum.

Hitta din bostad nu!

Alla som älskar choklad, vuxna som barn, kan lära som om smakerna och choklad i utbudet av olika typer av choklad. Likväl om meningen bakom choklad, dess historia och hur chokladen spred sig genom Europa. Det finns även experter på plats som kan hjälpa besökare med olika frågor inom ämnet.

Museu de la Xocolata är definitivt ett bra ställe för barn, det finns en attraktion där barnen får delta i en fantasi historia i hur upptäckten av kakaon gick till. Gudinnan Xocolat kommer ta dig på en magisk resa med historier om det svarta guldet, allt från de gamla byarna från Mayaindianerna till de lyxiga kungahusen. Man kan även se hur tillverkningen av choklad går till och experternas egna konstverk.

Museu de la Xocolate erbjuder en mängd olika aktiviteter som:

  • Frukt med choklad
  • Experimentera med choklad
  • Måla med choklad
  • Forna upptäckare av choklad
  • Provsmakning
  • Prata med choklad
  • Tillverka påskägg

Museu de la Xocolata Opening Times

Museet är öppen för allmänheten från måndag till söndag mellan 10:00 till 19:00, och från 10:00 till 15:00 på söndagar och röda dagar.

Öppettider på sommaren: museet är öppet från måndag till lördag, mellan 10:00 till 20:00 (mellan 17 juni – 15 september. Söndagar och röda dagar mellan 10:00 – 15:00.

Historia

Museet är beläget i en historisk byggnad som har förflutet med historian bakom choklad ifrån 1700-talet där man berättar hur Bourbon armén konsumerade otroliga mängder med choklad. Så pass mycket så att militären bestämde sig för att ge varje befäl och officer choklad till frukost. Choklad användes under den här tiden som en obligatorisk artighet när man fick besök. Det var även på tal att de skulle kallas “shokolateros” för att vissa inom armen erhöll en obegränsad mängd av vad dem kallade det: “the black gold”.

Ända sedan 1400-talet har choklad spelat en viktig roll i ekonomin och handeln i Barcelona. Staden var ett riktigt guldläge för försäljning och exporten av produkten.

Museet är beläget på gatan Carrer de Comerc och en biljett kostar 5€ per person. För mer information, besök deras hemsida. Gällande boende så kan du boka lägenhet nära museet eller boka ett annat rum, beroende på vad som passar dina behov.

Information

Adress: Carrer Comerç, 36, 08003 Barcelona, Spain.

Transport: Metro – Jaume I (L4), Arc de Triomf (L1) | Buss Turístic – Barri Gòtic

Priser: Vuxna – €5 | Grupp – €4 (grupp av 15 eller fler) I Gratis inträde för barn upp till 7 år.

Scheman: Måndag till fredag: 10:00-1900 och 10:00-15:00 på söndagar och helgdagar.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top