Home / Cultuur / Museo de Cera
museo de cera front feature

Museo de Cera

Museo de Cera is gevestigd in het midden van de beroemde Ramblas, in het voormalige hoofdkwartier van de bank van Barcelona terug in 1876 en het wordt gezien als een antiek museum. Het is een privaat museum van Barcelona dat een grote collectie van realistische en fictieve wassen beelden bevat. Jaarlijks bezoeken rond de 200,000 mensen het museum.

Er zijn meer dan 360 figuren van koningen, moordenaars, pauzen en andere beroemde persoonlijkheden, bijna net zo levensecht als in Madame Tussauds in London. De focus op de beelden in Barcelona is op persoonlijkheden uit de Spaans-Catalaanse geschiedenis en de regio, samen met internationaal bekende figuren.

Vind nu uw accommodatie!

 

Geschiedenis van Museo de Cera

Het wassen beelden museum werd gebouwd in 1867 door algemene kredietmaatschappij ‘trade’, opgericht door Ignatius Agrafel Girona. In 1874 veel rijkdommen zoals juwelen, cash, or bankcheques van de elite van Barcelona werden opgeborgen in dit gebouw, dat een paleis uit de 19e eeuw is en wordt gezien als een neoklassiek gebouw met betrekking tot de interesse van historisch contrast.

Deze schrijn is toegewijd aan de wassen reproductie van verschillende historische en fictieve karakteristieken; het heeft een horror kamer waar historische martelingsscènes zijn nagemaakt. Bij de uitgang vind u twee cafés die de aandacht trekken vanwege hen ontwerp. Een thema moet een magische plaats vol met bomen, kabouters en onverwachte creaties voorstellen, genaamd ‘bos feeën’. De andere, genaamd ‘passage van tijd’, heeft een comfortabele frontlijn stijl om de passage van tijd te lezen.

Een van de grootste attracties van het wassen beelden museum is het grote trappenhuis, die gevestigd is net naast de ingang van het museum. Het is een perfect voorbeeld van architectuur uit de 10e eeuw.

Een andere attractie is de Hall recital, waar het meubilair en leidende figuren van de muziek- en literatuurwereld hun symfonieën spelen, vergezeld door belangrijke politieke figuren zoals Prins Charles, Prinses Diana en Camilla.

Er is een Gotische kamer, waarin stenen bogen een houten dek ondersteunen; de gratie van deze illusie is geprojecteerd als een spiegel die de andere helft van de boog reflecteerd.

Net als het glas in de binnenplaats, is dit bedenkt met een glazen koepel, die vele belangrijke historische verhalen representeert. Ook is er iets met de naam ‘passage van terreur’, waar u massieve massamoorden en andere historische dingen en enge film karakters zoals Freddy Kruger kunt zien.

Dit is een onvergetelijke belevenis voor iedereen die verblijft in een accommodatie in het hart van Barcelona. Het museum biedt verschillende mogelijkheden, zoals aangepaste nachtelijke bezoeken, rondleidingen, gedramatiseerde nachtbezoeken. Bezoek de website voor meer informatie over tickets en extra tours.

Praktische informatie

  • Adres: Passatge de la Banca, 7, 08002 Barcelona. Telefoonnummer 933 17 26 49
  • Vervoer: Metro– L3 Groen, Drassanes – uitganRambla.  Bus- 14, 18, 36, 38, 57, 59, 64, 91
  • Prijzen: Volwassenen (ouder dan 11 jaar) €15. Kinderen (5-11 jaar) €9. Gepensioneerd €9. All Inclusive ticket €29.00 bevat; Museum entree, audio gids, gidsboek, exclusieve foto souvenir, 10% korting voor Bosc les fades, passatge del temps, El Colmado
  • Schema’s: Maandag- vrijdag: 10:00 – 13:30 en 16:00 – 19:30. Zaterdag, zondag en vakantiedagen: van 11:00 – 14:00 en 16:30 – 20:30. Zomer 10:00 – 22:00


Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven