Home / Om Barcelona / Kvarter / La Dreta de l’Eixample
La Dreta de l'Eixample, Barcelona

La Dreta de l’Eixample

Området i l’Eixample är med hjälp av huvudgatan Passeig de Gracia  uppdelad i två delar. La Dreta de l’Eixample  är den högra sidan av gatan, det anses vara ett mer exklusivt område och består väldigt mycket av modernistisk arkitektur i staden, känd som Quadrat d’Or (Golden Square).

I mitten av 1900-talet utvidgades staden och den katalanska civilingenjör Cerdà designade en unik ritning som kopplade centrum till området Gracia. Rutnätets utformningen av gatorna gör det extremt enkelt att hitta runt. Området är också känt för sin modernistiska arkitektur, huvudsakligen finansierat av borgarklassen i början av 2000-talet.

Nära till Passeig de Gràcia kommer du att upptäcka den spektakulära och välkända modernistiska byggnader som Casa Batlló, Casa Milla och La Pedrera. Du hittar även många butiker och delikatesser på detta område. Concepció marknaden är också ett bra ställe att besöka, här kan ni passa på att avnjuta den fina miljön, vackra blommorna och färska lokala livsmedelsprodukter. Och naturligtvis glöm inte att se den ikoniska Sagrada Familia och Hospital de Sant Pau. Som du säkert märker så finns det mycket att upptäcka i detta område!

La Dreta de l’Eixample är ett stort område i staden som vi rekommenderar att ni tar er tid att utforska. Det är full av underbara barer, restauranger och butiker där du alltid har massor att se och göra.

Hitta ditt boende nu !

Transport

Tunnelbana (Metro): L4, L2, L5

Tåg: Passeig de Gracia når du smidigt med hjälp av  kommunaltrafik även från orterna Girona and Figueres.

FGC: Provença

La Dreta de l’Eixample är ett bra ställe att bo på under ditt besök i Barcelona eftersom det har många turistattraktioner, och centrala Barcelona är lätt tillgängligt med bara ett par minuters reseväg. Om du vill bo i detta område så rekommenderar vi att ni besöker oss på vår hemsida Barcelona-Home.

 

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top