Home / Markten / Hostafrancs Market
Feature

Hostafrancs Market

Hostafrancs Market is gelegen in de buurt Sants, aan Carrer de la Creu Coberta. Deze buurt heeft vele voorzieningen en een groot trein en bus station. De markt is een van de grote bezienswaardigheden in dit gebied. De Hostafrancs Markt opende in 1888 en de grote ijzeren structuur was ontworpen door dezelfde architect als de Sant Antoni markt. Als u toevallig in de buurt bent van Sants, moet u zeker deze grote markt eens bezoeken!

De buurt Sants was oorspronkelijk een dorpje dat is geabsorbeerd door Barcelona in 1897. De buurt heeft een zware arbeidsklasse en industriële achtergrond met grote textielwerken eerder hier gelegen. De oude plaats van een van de textielwerken is omgebouwd tot een prachtig nieuw park, Parc Espanya Industrial. Dit park is zeer populair bij de lokale bevolking, zeker in de zomer. Omdat het is gelegen vlak naast een treinstation is het een perfecte plek om op de trein te wachten, in plaats van in een muf wachthokje.

De Hostafrancs Markt is een grote constructie waar fruit, groente, vlees en vis verkocht wordt. Rondom de buitenkant staan kraampjes waar kleding en schoenen verkocht worden. Het gebouw heeft een traditioneel ontwerp met 3 gangpaden. Het is geweldig om de geuren, geluiden en het beeld van de lokale bevolking slenterend tussen de kramen door, tot u te nemen. De afwezigheid van de toeristen van La Boqueria zal u meteen opvallen, samen met de fantastische atmosfeer die de Catalaanse markt vertegenwoordigt.

Vind nu uw accommodatie!

Openingstijden van de Hostafrancs Markt:

Maandag t/m donderdag: 07:00 – 14:30

Vrijdag: 07:00 – 20:00

Zaterdag: 07:00 – 15:00

Hoe Hostafrancs Markt te bereiken is:

Bus: 56, 57, 157

Metro L1 (Hostafrancs)

Als u graag zou willen verblijven in de levendige en bruisende buurt Sants, dan kan u geweldige en comfortabele accommodaties vinden op de Barcelona Home website.

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

markten vrije-tijd winkelen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven