Home / Fritid / Encants Vells Marknaden
Encants Vells Market Barcelona Flea Market

Encants Vells Marknaden

Encants Vells marknaden är för dig som är ute efter att få uppleva en lite mer unik shoppingupplevelse i Barcelona. Då hittar du nog inget bättre än Encants Vells marknaden. Om du vill ta hem en lite ovanligare souvenir i motsats till den typiska FC Barcelonas fotbollströja eller kylskåpsmagnet, då ska du besöka denna historiska loppmarknad. Man vet aldrig vad du kan hitta i denna marknad full av krimskrams och allhandel allt kombinerat i en fantastisk atmosfär.

 

Hitta ditt boende nu!

Encants Vells marknaden är en av de äldsta marknaderna i Europa som går så långt tillbaka som till 1400- talet och besöks i dag av över 100.000 besökare i veckan. Omkring 500 försäljare med ett stort utbud av antikviteter, kuriositeter och begagnade varor. Detta omfattar allt från möbler till böcker, smycken till kläder och samlarobjekt till gamla LP-skivor. Marknaden erbjuder en stor eklektisk blandning av både bisarra och antika varor.

Marknaden har  nyligen flyttats från sin 80 år gamla plats till en helt ny marknad. En glänsande metall’canopy’ ger skydd över stånden men har fortfarande kvar en mycket stor och öppen yta. Det finns nu dubbelt så mycket utrymme för alla handlare och den nya byggnaden innehåller även kontor, restauranger och garage. Det är en del av ombyggnaden plan Les Glòries och sammanfaller med de mönster av andra byggnader i området.

Tip!

Vi uppmanar er att hålla ett öga på era tillhörigheter då upptagen, bullriga platser ofta är ett gyllene tillfälle för ficktjuvar eftersom alla bli distraherad hela tiden med vad som erbjuds.

Öppettider:

Måndag, Onsdag, Fredag and Lördag: 9:00 – 20:00

Offentlig Auktion:

Måndag, Onsdag and Fredag från 7:00 – 09:30

Den offentliga auktion är en fröjd för ögat i sig. Vem som helst kan gå med och du kan hitta allt från enskilda föremål som  hela samlingar. Detta är den enda marknad i Europa där denna typ av försäljning sker och bör inte missas!

Hur tar jag mig dit?:

Adress: Plaça de les Glòries Catalanes, 18 08020 Barcelona, Spain.

Ligger mellan Gran Via och Avinguida Meridiana i den gamla “Bosquet dels Encants“, mittemot Centro Commercial Les Glóries.

Tunnelbana (Metro): L1 Glòries

Buss: 7, H12, N7

Spårvagn (Tram): Linje: T4, T5, T6 Station: Glòries

Website


Visa Större Karta

 

Om du behöver hjälp med att hitta ditt perfekta boende under din vistelse i Barcelona rekommenderar vi att du besöker oss på; www.barcelona-home.com.

 

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top