Home / Om Barcelona / Kvarter / Poblenou
Poblenou in Sant Martí, Barcelona

Poblenou

Poblenou ligger längst stranden i stadsdelen Sant Martí , en bit upp från Parc de la Ciutadella. Detta område är rikt på historia och är ett glatt och livat område att promenera igenom. Poblenou har ett långt förflutet och har därför varit känt som den katalanska versionen av Manchester. I slutet av 1900-talet fanns det i Poblenou ett flertal fabriker och textilfabriker, avtryck från denna period kan fortfarande ses i dag genom de höga skorstenarna och vattentorn som fortfarande står.

På senare år har området återuppstått som en del av “plan 22”. Idén bakom planen sägs ha sammanfallit i samband med OS 1992 som hölls i Barcelona. Planen har hjälpt att döpa och förnya området Poblenou i Barcelona. Det är nu känt som ett område som med tiden bara blir mer populärt och ett nytt centrum för ekonomisk verksamhet med nya designstudios och bostäder. Det skapar en perfekt blandning mellan det traditionella och det moderna.

Hitta ditt boende nu !

Några av de främsta sevärdheterna och attraktionerna i samma område är Parc del Centre Poblenou och huvudgatan La Rambla del Poblenou. Parken ritades av den franske arkitekten Jean Nouvel, och är en färgstark oas mitt bland alla byggnader. La Rambla är en stor gata att promenera längs och exemplifierar en central gågata med många lokala barer, restauranger och butiker som kantar den. Området är en härlig och välkomnande paus från stadens livliga centrum. Därför väljer många att bo här under sin vistelse i Barcelona. Poblenou erbjuder en mer lugn miljö men ändå massor av alternativ gällande aktiviteter. Det är också nära stranden och med bra kommunikationer om du vill utforska resten av staden

Transport

Tunnelbana (Metro): L4 (Poblenou)

Spårvagn: T4

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top