Home / Over Barcelona / Buurten / Diagonal Mar Barcelona
Diagonal Mar in Sant Martín, Barcelona

Diagonal Mar Barcelona

Diagonal Mar in Barcelona is de buurt die de hedendaagse moderniteit van Barcelona het best weergeeft. Diagonal Mar bevindt zich in het Sant Martin district. Het is om het laatste stuk van Avendia Diagonal gebouwd, het district dat begon met de bouw, en Poblenou smelt in het eind, met het forum.

Vind nu uw accommodatie!

Bezienswaardigheden in Diagonal Mar Barcelona

In 2011 nam het natuurhistorisch museum het forum gebouw over als een nieuwe locatie voor het museum; het was makkelijk om even weg te gaan voor een paar uur. De belangrijkste bezienswaardigheid is Parc Diagonal Mar, dit trekt de meeste bezoekers.

Het park is ontworpen door de Catalaanse architect die ook het Schotse parlement heeft ontworpen; het park beslaat 15 hectare en wordt gevolgd door de traditie van de combinatie van de kunst van de natuur en de architectuur van Barcelona, ​​bestaande uit zeven verschillende gebieden. De waterpartijen kunnen ook gebruikt worden in de speeltuin voor de kinderen.

Hotspots in Diagonal Mar Barcelona

Diagonal Mar staat bekend om haar supergrote winkelcentrum onder dezelfde naam, Diagonal Mar Shopping Centre. Het is niet alleen het grootste winkelcentrum in Spanje, het heeft ook drie verschillende winkel divisies. Het bestaat uit winkels zoals Zara, H&M, Miss Sixty, Desigual, en meer. Ook is er een bioscoop op de bovenste verdieping, een mega Alcampo supermarkt, en vele fastfood restaurants en luxere restaurantjes. Alhoewel het winkelcentrum op zondags gesloten is, zijn de restaurants en de vrijetijds faciliteiten wel geopend. Dit winkelcentrum brengt de Amerikaanse retailconcepten naar de stad.

Wanneer het op eten, drinken, en het nachtleven aankomt, is Diagonal Mar niet echt de sociale aangelegenheid in Barcelona, omdat de buurt bekend staat als een rustige woonwijk. Voor een avondje uit kun je altijd teruggaan naar het centrum met de metro om daar de bekende clubs bij Vila Olympica, bij de kust, te bezoeken. Voor een romantisch avondje uit kun je naar L’Escola gaan, waar vele mensen de kans hebben om hun kookkunsten te laten zien. Diagonal Mar is de plek voor een rustig, vredig verblijf.

Waar te verblijven in Diagonal Mar Barcelona

Aangezien Diagonal Mar een gerenommeerde gemeenschap is, behoudt het een privé-sfeer waar de bourgeoisie controle heeft en de middel en groot verdieners tot de meerderheid behoren. Maar het waren in feite vele Catalaanse families die besloten in deze wijk te gaan wonen omdat het veel aandacht krijgt door de reeks straten en het feit dat het zich bij het strand bevindt.

Als je op zoek bent naar een rustige en vredige vakantie, huur dan nu accommodatie in Diagonal Mar. In deze wijk bevinden zich moderne, ruime,  luxe appartementen met uitzichten over de kust en het park.

Geschiedenis van Diagonal Mar Barcelona

Aan het eind van de 20e eeuw vond Barcelona opnieuw de PobleNou wijk uit, en hierdoor werden de nieuwe gebieden in geïnformeerde industrieën en nieuwe technologieën de naam @22, de ruggengraat van de Diagonal die in 1999 opende, gegeven. Ze huisvesten nog steeds werkers in Barcelona 60 en 70 die zich hebben ontwikkeld tot moderne gebouwen, nieuwe stedelijke gebieden en hotels.

Diagonal Mar is de langste laan in combinatie met de Middellandse Zee en staat bekend als een onderscheidende wijk in Barcelona. Het stedelijke gebied was omgebouwd tot high end luxe appartementen, top klasse hotels, conferentie centra, kantoorgebouwen, een mega winkelcentrum, prachtig strand, en veel meer.

Hoe kom ik er?

Metro: Gele lijn – haltes Selva de Mar, Meresme/Forum, en/of Besos Mar.

Bus: Lijn 7, 36, 41, en/of 141.

Tram: Lijn T4

Auto (vanaf het vliegveld): Neem de Ronda Litoral snelweg en voeg uit bij nummer 24.

Auto (vanaf het centrum): In het centrum ben je al op Avinguda Diagonal. Het winkelcentrum heeft 5000 parkeerplekken, met gratis parkeren voor 3 uren.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven