Home / Costa Brava / Wandelen in Costa Brava
Hiking in Costa Brava

Wandelen in Costa Brava

Catalunya’s prachtige COSTA BRAVA regio biedt een grote verscheidenheid aan wandelmogelijkheden voor elke soort tocht, van langeafstand routes tot korte afstand routes en van lokale wegen tot aan de wandelpaden van Itinerànnia. Wandelen is een geweldige manier om dit gebied te ontdekken en om even weg te zijn van het massatoerisme dat deze regio elke zomer weer treft. Enkele nuttige adviezen voordat u erop uit trekt:

  • Zoek alle informatie op over de route voordat u begint met de wandeling.
  • Kies een route die overeenkomt met uw niveau en niet te moeilijk is voor u.
  • Vergeet niet om een kaart mee te nemen, en zorg ervoor dat u al het benodigde materiaal heeft en alle voorzorgsmaatregelen getroffen heeft voordat u begint met wandelen.
  • Vergeet niet om de weersverwachting te controleren.

Vind de route die het beste bij uw vaardigheden en interesses past. Itinerànnia is een netwerk van wandelpaden die bestaat uit meer dan 2.500 kilometer en verbonden is met de regio’s Ripollès, Garrotxa en Alt Emporia. Deze regio’s omvatten 62 wandelpaden voor elke moeilijkheidsgraad (makkelijk, gemiddeld, gemiddeld/moeilijk, moeilijk). Voor uw gemak zijn alle routes voorzien van route aanduidingen, maar als u meer specifieke informatie wilt over de wandelpaden, kijk dan op de ITINERÀNNIA WEBSITE.

Vind nu uw accommodatie!

Hieronder vindt u onze favoriete wandelroutes in Costa Brava:

  • « El Camino de Ronda »: Dit is misschien wel de beste manier om de prachtige Costa Brava te ontdekken. Door dit pad te volgen, dat goed bereikbaar en goed onderhouden is, kunt u ook alle kleine geïsoleerde baaien langs de kust zien. De route loopt door weelderige pijnboombossen, prachtige villa’s, en spectaculaire stranden, soms gaat de route zelfs ondergronds. Ten zuiden van de grote baai van Palamós en Calonge wordt de kust wild en rotsachtig. De plaats wordt bewaakt door een oude wachttoren, the «Torre Valentina». Vanuit dit punt begint de «Camino de Ronda» en strekt zich uit tot de Platja d’Aro. Dit pad is slechts 10 tot 20 meter boven de zeespiegel, met een spectaculair uitzicht op de Middellandse zee en de wilde en unieke baaien waar u kunt stoppen voor een picknick of zelfs een snelle duik. De duur van de wandeling (om Cap Roig te bereiken) is een één uur tot anderhalf uur.

Camí ronda

  • « Route 3 – de megalieten van Roses, Costa Brava ». Dit pad begint op de weg van Roses in Montjoi en gaat verder op een verharde weg naar de Dolmen van Creu d’en Cobertella, het grootste megalithische monument van Catalonië. De Dolmen werd uitgeroepen tot een “historisch en artistiek monument” in 1964. Tijdens deze wandeling komt u langs historische overblijfselen, zoals een stenen hut die ooit diende als schuilplaats voor herders, en een magazijn voor het gereedschap dat gebruikt werd in de wijngaarden van de regio. Verder op vindt u de ruïnes van de megalieten: eerst de overblijfselen van de «casa cremada» (het verbrande huis), met twee van de meest opmerkelijke menhirs van de regio. Deze route biedt ook een prachtig panoramisch uitzicht over de baai van Roses en de droge stenen terrassen. De duur van deze wandeling is ongeveer 2 uur en 30 minuten, met een lage moeilijkheidsgraad.

Route 3

  • « Route 6 – Langs de kust van Roses, Costa Brava » Dit is de langste wandeling die wij aanbevelen, deze wandeling duurt namelijk ongeveer 5 uur. Maar het is zeker de moeite waard! De route brengt u wandelend langs de kust, te beginnen bij Almadrava en gaat door tot de Montjoi kreek. Het is een van de beste wandelmogelijkheden in de zomer, aangezien u de kans hebt om op te frissen door te zwemmen in de kreken of een bezoek te brengen aan de stranden langs de route. Langs deze weg komt u langs Falconera Peak met haar uitgebreide netwerk tunnels en ondergrondse gangen die u leiden naar de bunkers, hier zijn overblijfselen van de legerbasis die hier ooit was gevestigd. Dit was eigenlijk een zeer strategische positie door het spectaculaire uitzicht over de baai van Roses. Na deze top vindt u een aantal mooie baaien waar u zeker een stop zult maken om de rust van de natuur te bewonderen. De baaien die u zult zien zijn de El Lladó baai, Murtra baai en de Rostella baai. De « El Camino de Ronda » route begint aan het einde van deze route, dus voor degenen die sterk genoeg zijn om een extra uur of anderhalf uur toe te voegen aan hun wandeling, raden we aan om deze wandeling er bij te maken. Hoewel route 6 een van de langste routes is, heeft het een gemiddelde moeilijkheidsgraad en met voldoende tijd kunnen de meesten deze route uitlopen.

Route 6

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven