Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Architectuur in Barcelona
Gaudi Architecture

Architectuur in Barcelona

Architectuur in Barcelona, iets heel speciaals!

Bij aankomst in Barcelona wordt het snel duidelijk waarom de stad bekend staat om zijn architectuur. De grote variatie van moderne en traditionele stijlen van architectuur ziet u overal door de stad heen. Dit zorgt voor een mooie balans tussen oud en nieuw, een karakteristiek dat Barcelona beslist kenmerkt. Deze onderscheidende combinatie van architectuur slaagt er altijd in om de aandacht van toeristen te trekken. Er is geen twijfel over mogelijk dat Barcelona een paar van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden gaat van de wereld als het om zijn architectuur gaat.

Vind nu uw accommodatie!

Een van Barcelona’s meest indrukwekkende en populaire gebouwen is de Kathedraal. Gelegen in de mooie buurt Barrio Gótico. De kathedraal dateert uit de middeleeuwse tijd en toont de Gotische architectuur op een spectaculaire wijze. Voor meer oude architectuur in Barcelona kunt u het Geschiedenis Museum bezoeken en door de oude Romeinse ruïnes van de stad lopen om te beleven hoe het was om te leven tijdens de Romeinse tijd.

U kunt zich snel gedesoriënteerd voelen in Eixample, een van Barcelona’s grootste districten, sommigen vinden zijn gerasterde straatontwerpen verwarrend. Ildefons Cerda ontwierp het district. Hij maakte alle gebouwen van dezelfde hoogte en alle straatblokken in achthoekige vorm, zodat er geen één hoek van 90 graden was. Door dit ontwerp zien alle straten er hetzelfde uit!

Zeker de beroemdste en mogelijk ook de meest populaire architect van Barcelona is Antoni Gaudi. Gaudi’s creaties zijn zeer ontzagwekkend, zoals hij de kleuren, vormen en natuurlijke gedaantes om hem een heeft opgenomen in zijn adembenemende werk. Mensen van over de hele wereld reizen af naar Barcelona om Gaudi’s unieke stijl en uitzonderlijke vaardigheid waar te nemen. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in de Sagrada Familia (nog steeds onder constructie), Casa Milà, Park Güell en Casa Batlló (aan Passeig de Gracia). Zonder Gaudi’s werk, de architectuur in Barcelona zou zeker een groot deel aan interesse verliezen.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur de-stad over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven