Home / Sitges / Sport in Sitges
Sports in sitges

Sport in Sitges

Het Catalaanse resort Sitges, gelegen 30 kilometer ten zuiden van Barcelona, is meer dan alleen een vakantie- en cultuurbestemming. Naast de watersporten die er worden beoefend, zijn er ook veel landsporten die een rol spelen in de cultuur van de lokale bevolking. Veel steden in Spanje staan bekend om zijn golfclubs, zoals Marbella en Malaga, Sitges is net zo.

Vind nu uw accommodatie!

Door het warme Mediterrane klimaat is golfen zeer aantrekkelijk als aanvulling tot de ontspannen vakantiebestemming. Er zijn twee golfclubs in Sitges. Club de Golf Terramar is het dichtste bij het centrum, maar 1 kilometer er vandaan. Het heeft een golfcourse met 18 holes. De club heeft ook een zwembad en tennisbaan. De tweede is verder weg van de stad. 17 kilometer ten zuiden ligt CTC Golf Club, in de buurstad van Sitges, Castelldefels. De club is eigenlijk een compleet fitnesscentrum met een extra golfbaan. Naast de ruimte, biedt de plaats ook golflessen. Voor de families die wat plezier willen beleven is er een minigolf op loopafstand van het strand. Petit Golf Vinyet is 5 minuten van Sitges’ grootste treinstation gelegen. Een andere populaire sport in Sitges is tennis. De twee voornaamste tennisclubs zijn gelegen in de omstreken van de stad.

DSC_0024

Club Natació Sitges is voornamelijk een zwemclub, maar beschikt ook over een tennisbaan. De club biedt tennislessen en is perfect voor groepen die van verschillende activiteiten houden. De voornaamste tennisclub in Sitges is Club Tennis Sitges. De meeste klanten die daar komen zijn de locals en de ruimtes zijn ook redelijk klein, de enige activiteit daar is tennis. Ook biedt het lessen voor groepen in individuelen en spreken de tennis instructeurs Engels en Spaans.

Vanwege de relatief kleine grootte vertrouwen toeristen over het algemeen niet volledig op de publieke transportatie wanneer ze in Sitges verblijven. Het makkelijkste in deze stad is om gewoon te lopen, ondanks dat het een tijdje kan duren om verschillende plekken zoals “Playa del Muerto” te bereiken. Om deze reden is fietsen ook redelijk populair onder toeristen. Er zijn verschillende fietsverhuurwinkels in de stad, waarvan twee gelegen in het stadscentrum. Sitges Bike verhuurt pakketten voor tot aan 30 dagen. Motos Viñola heeft deals die variëren van uren tot een week. Verwacht rond de 10 euro te betalen om een fiets voor één dag te huren. Beide verhuurwinkels zijn gelegen aan Passeig Vila Nova, ongeveer 5 minuten af van het treinstation van de stad.

 

Featured image: Miquel C. cc

Photo credit: Patrick Malone cc

 

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven