Home / Sitges / Gava
Gava

Gava

Zesduizend jaar gelden is het verhaal van Gava begonnen. Tijden deze periode begon met bronnen te gebruiken die het land te bieden had om te kunnen overleven. De mijnen in Gave maken deel uit van het oudste mijngebied van het continent. Ze werden al duizend aar voor het winnen van Varisciet gebruikt. Varisciet is een groenkleurige mineraal wat gebruikt wordt voor het maken van juwelen. Vanaf de achttiende eeuw maakte de op landbouw gebaseerde stad een snelle demografische groei door.

Vind uw accommodatie nu!

Tegenwoordig heeft de stad, wat slechts een paar kilometer van Barcelona en het vliegveld ligt, een oppervlakte van 31km2 en biedt onderdak aan 45.000 mensen. De stad is een unieke mix van zee (met een 4km lange kustlijn), een stedelijke centrum en het natuur park van Garraf. Het warme weer trekt jaarlijkse meer dan 2 miljoen toeristen naar het strand tijdens het hoogseizoen. De economie is voornamelijk gebaseerd op de industriële sector en de landbouw. Het meest karakteristieke product van Gava is de asperge, alhoewel is het nu niet meer zo belangrijk als aan het begin van de twintigste eeuw. Het laatste weekend van April of het eerste weekend van Mei wordt de Asperge fair gehouden.

Desondanks de stad geen indrukwekkende omvang heeft zijn er wel verschillende culturele bezienswaardigheden en musea. Het Kasteel van Eramprunyà (El Castilo d’Eramprunyà) is strategisch gelegen op 438 meter boven zeeniveau, in het natuur park van Garraf. Het fort is gebouwd om de landen van Llobregat te verdedigen en is voor het eerst gebruikt in het jaar 957. Na een aanval tijdens de Ctalaanse Burgerorlog in 1469 leed het op sommige plekken onherstelbare schade op. Tegenwoordig is het een ruïne en kan het elke tweede zondag van de maand bezocht worden als je je hiervoor inschrijft.

Een van de meest belangrijke musea van de “pueblo” is het Museum van Gava (Museo de Gava). Deze museum is opgericht om het culturele erfgoed te behouden, onderzoeken en te bestuderen. Het grootste gedeelte van de kunst maakt deel uit van de archeologische collectie van het mijngebied en van de Romeinen bij de Delta van Llobregat. Een van de natuurgebieden, behalve het natuurpark van Garraf, is deLaguna de la Murtra, een meer dichtbij de Delta van Llobregat. In het meer bevinden zich verschillende soorten planten en dieren, in het bijzonder watervogels.

Of u nu in Barcelona of Sitges verblijft, Gava is een prachtige stad waar u meer van de Catalaanse kust en het erfgoed kunt ervaren.

Afbeelding: Aitor Escauriaza cc (bewerkt)

 

Accommodaties in Sitges

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven