Home / Costa Brava / Unieke keuken en restaurants in de Costa Brava
Unique cuisine

Unieke keuken en restaurants in de Costa Brava

De gastronomie is de essentie van elk land omdat het diep geworteld zit in de geschiedenis en de mensen. Er is geen twijfel dat wanneer u een cultuur wilt leren kennen, u zou moeten starten met de keuken en de heerlijke gerechten te ontdekken die uw smaakpapillen nog nooit ervaren hebben!

De unieke keuken en restaurants in de Costa Brava heeft hele speciale gerechten verkregen uit jagen en vissen om het beste van de twee de verkrijgen. Alhoewel vis het favoriete gerecht is van de meesten die in deze regio wonen of bezoeken. Met de aankomst van de Grieken werd het bereiden van eten een kunst.

Vind uw accommodatie nu!

Langs de honderd kilometers die de Costa Brava vormen kunt u veel typische en charmerende restaurants vinden waar u uzelf helemaal vol kunt stoppen. De meeste van deze restaurants zijn gespecialiseerd in gefrituurde vis, “suquet de peix”, Cabo de Creus kreeft “a la Costa Brava”, kip, slakken, rijst stoofpotjes en zee eten. Plus, als u zin heeft in iets zoets dan zal een glas Garnacha, boñuekos, flaones of cocas de chicharrones (een taart gemaakt van bladerdeeg gevuld met bacon) wel aan deze behoefte voldoen.

Bekroonde restaurants

U kunt ook het gastronomische plezier ervaren bij een van de dertien Michelin Ster restaurants aan de Costa Brava. Een hiervan is de El Celler de Can Roca en de eigenaars zijn de Roca broers. Het is benoemd als het beste restaurant in de wereld door “The World’s 50 best restaurants“: een Brits tijdschrift voor restaurant ranglijsten. Als u wilt reserveren bij dit restaurant zou u dat een jaar van tevoren moeten doen omdat ’s werelds beste restaurant altijd vol zit. Het reserveringssysteem opent op 1 juni en dan kunt u op elke eerste van de maand een reservering voor elf maanden later maken.

Als u erover denkt om deze regio te bezoeken dan moet u zeker een van de excellente restaurants bezoeken en van een echte Catalaanse diner ervaring genieten! Waar uw accommodatie in Barcelona ook is, uw trip naar de Costa Brava zal niet ver zijn!

 

Foto Credit: Robert Young CC

Hoe er te komen:

  • Auto: Neem de B-10 van Via Laietana, Carrer Dr. Aiguader naar Afslag 22. Rijd dan naar AP-7, neem Afslag 4 en volg de N-11 naar de GI-614. Deze rit zal ongeveer 50 minuten in beslag nemen.
  • Lucht: De dichtstbijzijnde luchthaven is Girona waar u kunt komen vanaf Barcelona-El Prat. Eenmaal daar aangekomen kunt u een bus nemen die elk uur vertrekt tot middernacht op weekdagen.
  • Treinen: Dit is waarschijnlijk de meest gemakkelijke optie. Ze rijden elke 45 minuten, elke dag van de week. Bekijk hun website voor meer informatie.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven