Home / Costa Brava / Palafrugell – Costa Brava
Palafrugell Costa Brava
Palafrugell in the Costa Brava, Girona province. Catalunya, Spain.

Palafrugell – Costa Brava

Gelegen aan de kust van Catalonië, op ongeveer 55 km van LLORET DE MAR is de mooie stad Palafrugell. Met pastelkleurige, traditionele Spaanse gebouwen gelaagd bovenop elkaar aan de kust, deze stad heeft veel te bieden aan de toeristen die elk jaar de stad bezoeken. De vele bars en restaurants verscholen onder de witte bogen bieden verschillende Spaanse gerechten en verse visgerechten aan met een prachtig uitzicht over het gebied waar het eten vandaan komt!

Vindt nu uw accommodatie!


Geschiedenis van Palafrugell

De locatie van deze kuststad is werkelijk prachtig. Met een breed scala aan adembenemende stranden en traditionele Spaanse gebouwen, het is echt een bezienswaardigheid wat u zult herinneren.

De kurkindustrie heeft voor bekendheid van deze stad gezorgd, dit heeft de Catalaanse wijngaarden geholpen met het produceren van kurk voor hen. Palafrugell is vooral bekend om de productie van Cava kurken. Ondanks dat de laatste kurkfabriek in de jaren 1970 gesloten is, kunt u nog steeds het spoor van de kurkproductie vinden in de stad en er alles over leren in de musea. De stad heeft ook vele fascinerende archeologische opgravingen rond 30 kilometer afstand die zeker een bezoek waard zijn. De ruïnes van Empúries zijn absoluut prachtig, met een heerlijk rustige en bewaard gebleven omgeving. Met een uitzicht op zee hebben deze ruïnes meer dan 2500 jaar geschiedenis die u niet mag missen!

Dingen om te doen

Er zijn verschillende kleine riffen langs de kust van Palafrugell, die dit deel van de Costa Brava hebben verdeeld in 7 prachtige zandstranden. U kunt een breed scala aan activiteiten op de stranden vinden, van het verhuur van kajaks, meedoen met een zeilschool tot aan duiken! Hier zijn een paar activiteiten om te doen:

Port de Malaespina, Port Bo, Platja d’en Calau

  • Op een korte wandeling in de buurt van het hoofdstrand zijn deze 3 kleine stranden, die allemaal naast elkaar gelegen zijn, met rotsachtige spleten die de zee uitsteken. De cultuur van de nabijgelegen vissersdorpen is hier zeer opmerkelijk, want er zijn weinig vissersboten verspreid langs het strand. Er zijn vele restaurants langs deze stranden die perfect zijn voor een lekkere lunch in de schaduw, of gewoon een glas sangria om af te koelen! Al deze stranden zijn geweldig voor kinderen en perfect voor een dag in de mediterrane zon.

Kastelen

  • Torre de Calella staat tegen de kust en werd vroeger gebruikt voor de verdediging tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Het prachtige uitzicht maakt dit zeker een bezoek waard!

Botanische tuinen

  • De botanische tuinen van Cap Roig naast het kasteel is zeker een bezoek waard! De tuinen maken hun weg naar de zee doormiddel van een netwerk van overlappende terrassen. In juli is dit de plek voor een zeer populair muziekfestival.

Duiken

  • Duiken is een zeer populaire activiteit in Palafrugell, want het is een geweldige locatie vanwege de vele riffen en het maritieme leven in de buurt. Een populaire duikschool is Dive Calella. Als u een ervaren duiker bent of u wilt gaan duiken voor de eerste keer, dan is dit een goede plek om te beginnen.

Wandelen in Palafrugell

  • Er zijn veel verschillende wandelroutes die u kunt doen in de buurt van Palafrugell. DEZE WEBSITE geeft u een aantal routes van 1 tot 10 km rondom Palafrugell.

 

Hoe komt u hier vanuit Barcelona (126 km)

BusWWW.SARFA.ES, ongeveer 2 uur

Auto – Als u gaat rijden let dan op de tolwegen! Zorg dat u wat kleingeld bij zich heeft, velen hebben nu ook pinapparaten! De route is eenvoudig te volgen met de borden:

  • Ga op de B-10 van Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22
  • Neem C-33, AP-7, C-35 en C-31 naar Avinguda de Catalunya in Mont-ras. Neem afslag 331 van C-31
  • Ga verder op Avinguda de Catalunya. Neem Avinguda de Palafrugell, Av. de la Generalitat en Carrer de Torres i Jonama tot aan Carrer dels Valls in Palafrugell

Bezoek onze WEBSITE voor appartementen in deze omgeving en aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

 

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven