Home / Sitges / Naaktstranden van Sitges
Nudist Beaches of Sitges

Naaktstranden van Sitges

Sitges heeft in totaal 22 stranden, waarvan 3 naaktstranden. De naaktstranden van Sitges zijn gevestigd aan de rand van de stad.

De eerste, Playa de las Balmins, was vroeger alleen bedoelt voor hetero’s. Met tijd en de acceptatie van de homogemeenschap door de lokale bevolking, is het publiek nu gemixt. Playa de las Balmins heeft een klein restaurant met uitzicht op zee. De eerste twee secties van het strand zijn de grootste naakt-homogebieden. Alhoewel het wordt verwacht dat je naakt gaat, is het niet verplicht, niemand zal je dwingen om alles uit te trekken. Dit strand is klein vergeleken met de andere niet-naaktstranden in Sitges, ook al is het dichtbij het stadscentrum gelegen. Het is een wandeling van 15 minuten vanaf de kerk.

Vind nu uw accommodatie!

Het tweede strand is Platja d’Aiguadolç, gelegen op een wandeling van 15 minuten van Playa de las Balmins Ook dit is een gemengd strand en het is niet verplicht om naakt rond te lopen. Vaak worden deze twee stranden met elkaar verward omdat ze dichtbij elkaar zijn, of soms worden ze beide Playa de las Balmins genoemd.

Het derde strand, Playa del Muerto, of Dode Man’s Strand, doet zijn naam eer aan. Het is een beetje verder weg van het stadscentrum, ongeveer een uur te voet. Playa del Muerto is moeilijk te bereiken. Eerst duurt het 45 minuten om van het stadscentrum naar L’Atlantida te lopen, de club in het zuidelijke gedeelte van de stad. Vanaf daar heb je twee opties: de korte weg en de lange weg. De korte weg bevat een stijl pad van een klif aan de linkerkant. Tijdens de lange weg, aan de rechterkant, zal je spoorrails tegenkomen, waar je naast moet blijven lopen. Dit klinkt niet verkeerd totdat je de gele waarschuwingsborden ziet waarop de snelheidslimiet van 140 km/u voor treinen staat. Na een paar meter is er een snackbar, waarvandaan een makkelijker pad richting het strand loopt. De jongere mannen neigen in de meest zichtbare plaatsen te blijven, terwijl anderen in de inham blijven. Achter de sporen zijn bossen die bekend staan als een populair gebied voor cruising. Cruising in de homogemeenschap betekend het zoeken van een sekspartner, als een one-night-stand. De trip naar Playa del Muerto is het waard als je een hele dag op het strand wil verblijven, maar het duurt een poosje voor je er bent. Zorg er wel voor dat je terug bent voordat de zon onder gaat, omdat de spoorrails niet altijd veilig zijn in het donker! Om er zeker van te zijn dat je van een dag op Playa del Muerto kan genieten en op de andere stranden die Sitges te bieden heeft, denk er dan eens overna om een paar dagen in Sitges te verblijven!

Featured Image: MARIA ROSA FERRE CC

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven