Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Naaktstranden van Sitges
Nudist Beaches of Sitges

Naaktstranden van Sitges

Sitge heeft in totaal 22  stranden, waarvan er 3 naaktstranden zijn. De naaktstranden van Sitges liggen aan beide uiteinden van het dorp en als je een fan bent van het naaktstrandfenomeen, zijn ze de moeite van het bekijken waard! Hoewel ze allemaal een beetje uit de weg zijn, zijn er veel  manieren om naar Sitges te komen.

#PLAYA DE LAS BALMINS

De eerste heet Playa de las Balmins, het was vroeger een hetro naaktstrand, maar met de tijd en brede acceptatie van de homoseksuele gemeenschap door de lokale bevolking, werd het gemengd. Playa de las Balmins beschikt ook over een klein restaurant met een prachtig uitzicht van de zee. De eerste twee delen van het strand zijn de belangrijkste naakt gay gebieden. Hoewel het wordt aangemoedigd om naakt te worden, is het natuurlijk niet verplicht, dit betekent dat niemand je zal dwingen je kleren uit te doen. Dit strand is klein in vergelijking met de andere niet-naturistenstranden in Sitges, hoewel het nog steeds dicht bij het stadscentrum ligt. Het is vijftien minuten lopen vanaf het begine kerk.

Playa de las Balmins

#PLATJA D’AIGUADOLÇ

Het tweede strand heet Platja d’Aiguadolç en het is nog vijftien minuten lopen van Playa de las Balmins. Het is ook een gemengd strand en ook geen verplicht nudisme. Heel vaak worden beide stranden verward met elkaar vanwege hun nabijheid of gewoon samen Playa de las Balmins genoemd.

Platja d’Aiguadolç

#PLAYA DEL MUERTO

Het derde strand, Playa del Muerto of Dead Man’s Beach, doet zijn naam eer aan. Het is een beetje verder van het stadscentrum, ongeveer een uur te voet. Playa del Muerto is moeilijk te bereiken. Het staat meestal bekend als een gay-naaktstrand, maar staat open voor iedereen. Ten eerste duurt het 45 minuten lopen van het stadscentrum tot L’Atlantida, de club in het zuiden van de stad. Vanaf daar heb je twee opties: de korte weg en de lange weg. De korte weg daar gaat over een steil pad langs een klif aan de linkerkant. Aan de lange kant, langs de rechterkant komen er rails, waar je langs loopt. Klinkt niet slecht tot je de gele borden ziet die de 140km / u-snelheidslimiet voor treinen aangeven. Na een paar meter is er een snackbar, vanwaar een gemakkelijker pad naar het strand begint.

De jongere mannen hebben de neiging om op de meest zichtbare plaatsen te blijven, terwijl de oudere mannen rond de koof blijven. Achter de sporen zijn er bossen die bekend staan als een populair gebied om te cruisen. Cruisen in de homogemeenschap wordt vaak aangeduid als het zoeken naar een partner, van het casual one-night-stand-type.

De reis naar Playa del Muerto is de moeite waard om de dag door te brengen. Zorg ervoor dat u voor zonsondergang naar de stad terugkeert, want de rails zijn misschien niet zo veilig in het donker!

Playa del Muerto.

Afgezien van deze stranden, is Sitges gevuld met historische en verbazingwekkende monumenten die je kunt bezoeken, dus om er zeker van te zijn dat je een dag kunt genieten in Playa del Muerto, de andere stranden en alles wat Sitges te bieden heeft, overweeg dan om een paar dagen te blijven!

aanbevolen afbeelding: MARIA ROSA FERRE CC

netherlandsnetherlands2 (2)

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven