Home / Costa Brava / Castelló D´Empúries – Costa Brava
Castelló d’Empúries – Costa Brava

Castelló D´Empúries – Costa Brava

Castelló d´Empúries is een stad en gemeente in de regio Alt Emporda van GIRONA. Het ligt ongeveer 9 km ten oosten van de stad Figueres, de thuisbasis van het beroemde DALÍ THEATER AND MUSEUM. Bezoekers kunnen in de strategische ligging van de charmante stad leren over de lokale kunst en cultuur, en tegelijkertijd kunnen zij genieten van de natuurlijke omgeving en de spectaculaire landschappen die de regio te bieden heeft.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis Castelló d´Empúries

Castelló d´Empúries werd de hoofdstad van de Empúries provincie in 1079 nadat ambtenaren begonnen te realiseren dat de voormalige hoofdstad van Sant Martí d´Empúries te gemakkelijk was overgenomen door piraten. Vanaf dit punt verhuisde the landgraven hier naar toe en werd het een juridisch, politiek en economisch centrum van de vorstelijke jurisdictie. Tussen 1325 en 1341, werd de stad aanzienlijk uitgebreid, tot het in 1385 samen met de kroon van Aragonand en Catalonië werd toegetreden. Na dit was gebeurd, was er op het land een grote economische en demografische crisis. Echter waren er in de 18e eeuw wat veranderingen dat er voor zorgde dat de landbouw weer gestimuleerd raakte zoals de drooglegging van het meer, de aanpassing van het zaaien van het land en de belangrijkste sector in het gebied, de introductie van de nieuwe gewassen tot de 20e eeuw en de komst van het toerisme.

Wist u dat in 1809 de 113e Regiment de Ligne van Napoleon’s leger heeft gevochten in Castelló d’Empúries?

Activiteiten in Castelló d´Empúries

Bij aankomst in Castelló d’Empúries vind je een aantal keuzes op het gebied van activiteiten. Zo kun je er voor kiezen om het centrum van de stad, een rijk architecturaal erfgoed waaronder de 14e eeuwse gotische kerk van Santa María met zijn Romaanse klokkentoren te verkennen. Ontdek het stadhuis, de 14e eeuw Grand House, de 11e tot 12e eeuw arcade van La Gallarda, de oude uitwisseling Pont Vell, het 11e eeuwse klooster van Santa Clara en de overblijfselen van de oude stadsmuur. Neem een pauze bij Plaça de les Cols en probeer een aantal van de lokale specialiteiten met een ijskoud biertje op het terras van Les Cols restaurant. We raden hun patatas bravas (gebakken aardappeltjes met de pikante saus bravas en aioli).

Een dag op het water.. De nabijgelegen Empuriabrava is de grootste residentiële jachthaven van Europa met bevaarbare waterwegen van ongeveer 24 km. Dit is een geweldige plek om een boot te huren of voor een dag skydiven. Skydive Empuriabrava is het centrum met de meest gesprongen parachutespringers in heel Europa. De stad is ook een zeer populaire plek voor vele watersporten zoals zeilen, surfen, windsurfen, waterskiën, para-skiën, vissen, duiken en nog veel meer. Vergeet niet je zonnecrème wanneer je naar Platja Empuriabrava gaat, een 1.5 km lang strand en is maar liefst 90 tot 100 meter breed. Het gebied heeft een BRUISEND NACHTLEVEN, met tal fantastische bars en nachtclubs waar je heerlijk de hele avond kan dansen.

En voor natuurliefhebbers, adviseren wij de Aiguamolls de L’Empordá Nature Reserve, het belangrijkste systeem van de vegetatie en fauna in het gebied. Dit gebied is erg populair om zijn fantastische fiets- en wandelroutes. Het park is de thuisbasis aan inheemse soorten van planten en dieren. Bezoek de prachtige Muga Rivier, die het park verdeelt in twee karakteristieke helften.

Hoe je er moet komen:

– Trein – Pak de trein vanaf Barcelona of Girona naar Figueres, 15 meter van Castelló d´Empúries. Neem vervolgens de bus naar Sarfa richting Castelló de Ampurias en Empuriabrava.
– Auto – Vergeet niet dat je op de Spaanse wegen tol moet betalen! Hou dus een beetje kleingeld bij je voor de zekerheid. De meeste tol-stops hebben wel een pinmachine om mee te betalen. De routebeschrijving om te rijden met de auto gaat als volgt: Ga via de snelweg AP-7 of provinciale weg N-ll. Neem de afslag van de snelweg nº 4 provinciale weg C-260, richting Frankrijk. Neem vervolgens de afslag van Figueres-Roses.

Als u hulp nodig hebt bij het vinden van appartementen in de buurt van Castelló d’Empúries kunnen wij u helpen. Kijk verder op ONZE WEBSITE en als u vragen heeft.. Aarzel niet langer om contact met ons op te nemen, we helpen u graag!

Accommodaties Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven