Home / Costa Brava / Peratallada – Costa Brava
P-2-581x330

Peratallada – Costa Brava

Iets verder het binnenland in van COSTA BRAVA ligt een prachtig, schilderachtig stadje genaamd Peratellada. De stenen gebouwen bedekt met klimop planten maken deze plek magisch voor een buitenstaander. Smalle straatjes leiden u rondt de stad, die u naar monumenten leiden die deze middeleeuwse plek zo sprookjesachtig maken. De stad is erg klein met minder dan 500 inwoners, dus verwacht dat u alles in een dag kunt bekijken.

Vindt nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Peratallada

Peratallada is afgeleid van “Pedra Tallada” wat uitgehouwen stenen betekent en te wijten is aan het uiterlijk van de gebouwen. De stad is gekoppeld aan de middeleeuwen en heeft een JAARLIJKS FESTIVAL die u meeneemt naar de 10e eeuw om te ervaren wat er toen gebeurde in deze stad. Kom in oktober langs en de hele stad zal ruiken, horen en proeven naar de middeleeuwen. Peratallada is echt een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuws stadje in heel Spanje.

In het centrum van de stad ligt het kasteel, die echt spectaculair is. Het heeft meer dan 1000 jaar geschiedenis binnen de muren en in de ondergrondse gangen. Het kasteel is onlangs gerenoveerd en de tuinen rondom het kasteel zijn zo gemoderniseerd dat ze perfect bij de omgeving passen. Het is vrij ongebruikelijk dat de kerk buiten het belangrijkste dorp is gebouwd. Het gerucht gaat dat dit komt omdat de priester en de heer van het kasteel ruzie hadden. De Romaanse kerk is zeer aantrekkelijk, met een ingang omzoomd met bomen om u naar binnen te leiden.

Activiteiten in Peratallada

Een dag in Peratallada omvat een wandeling in deze unieke stad en om de cultuur en geschiedenis te ontdekken. Er zijn vele restaurants waar u kunt genieten van Spaanse gerechten en wijn, samen met geweldige uitkijkpunten met een spectaculair uitzicht. Er zijn ook vele galeries die verschillende soorten kunstwerken verkopen; als u rond wandelt in de stad komt u er vast wel een tegen!

De stranden dicht bij zijn ook erg mooi en perfect voor een middag om te genieten in de zon. Een auto huren is de makkelijkste manier om hier te komen, maar de lokale bus rijdt ook.

Peratallada is dichtbij de stad genaamd Pals, ongeveer 10 km verderop. Pals is ook een middeleeuwse stad en lijkt erg op Peratalladaa. Het was gebouwd tegen een heuvel genaamd Puig Aspre. Wandelend door de stad voelt het niet alsof u halverwege de heuvel bent, maar als u de top bereikt kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

Hoe komt u hier:

Peratallada is ongeveer 136 km van Barcelona. U kunt het bereiken met:

Trein – Neem een trein naar Girona, stap daar over op de trein naar Flassa en stap daar over op de trein naar Peratallada
Auto – Vergeet niet dat Spaanse wegen tol eisen! Zorg voor een beetje kleingeld, ook al hebben de meesten pinapparaten. De route met de auto is als volgt:

– Ga op de B-10 van Via Laietana, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22
– Neem AP-7, C-35 en C-31 naar C-66
– Volg C-66, GI-644 en GI-651 naar de bestemming Peratallada

Als u hulp nodig hebt met het vinden van een appartement in de buurt van Peratallada dan kunnen wij u helpen. Bezoek ONZE WEBSITE en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u eventuele vragen heeft!

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven