Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Lloret de Mar – Costa Brava
Lloret de Mar Costa Brava Barcelona-Home

Lloret de Mar – Costa Brava

«Zon, strand en feesten. Welkom in Lloret de Mar aan de Costa Brava»

Lloret de Mar is een Mediterrane kustplaats in Catalonië, Spanje. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de COSTA BRAVA. En, omdat het op slechts 40 kilometer van Gerona en 70 kilometer van BARCELONA ligt, is het ook een zeer populaire plek voor een dagtrip vanuit deze grotere steden. De stad heeft bijna 40.000 inwoners verspreid over 48,9km², en trekt veel bezoekers in de zomer van over de hele wereld.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Lloret de Mar

De stad heeft vele archeologische bezienswaardigheden met overblijfselen uit Iberische (Griekse en Romeinse) beschavingen. Zoals veel kuststeden in het Middellandse Zeegebied, werd Lloret de Mar vaak binnengevallen tijdens de Middeleeuwen door de Saracenen (de mensen die een keer in maar ook in de buurt van de Romeinse provincie woonden). De haven van Lloret de Mar werd een van de meest commerciële havens van de Costa Brava in de 18e eeuw, maar het bestaat niet meer zoals het was in die tijd. Het is echter nog steeds erg gemakkelijk om langs historische bezienswaardigheden uit deze tijd te komen. Dergelijke bezienswaardigheden zijn onder andere de kerk van Sant Romà, een gotische kerk gebouwd in 1522 die diende als een toevluchtsoord voor Turkse en Algerijnse piraten, en de Castel Sant Joan, een middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw gebruikt om Lloret de Mar te verdedigen tegen aanvallen van de zee. Het kasteel Sant Joan was vooral belangrijk in de verdediging van het gebied tegen aanvallen door de Genovese vloot in 1356 en ook tijdens de oorlog van Engeland in 1805.

Activiteiten in Lloret de Mar

Lloret de Mar heeft een schat aan natuurlijke rijkdommen, zoals de vele stranden en baaien waar u uw tijd kunt besteden om heerlijk te ontspannen, terwijl u geniet van het Mediterrane klimaat. De meest populaire en mooie stranden zijn:

  • Lloret Beach: meer dan 1,5 kilometer lang, dit is het grootse strand van de stad. Gelegen in het centrum, het is misschien wel het meest gemakkelijke strand van de stad, vanwege de parkeerplaats, het witte zand, een verscheidenheid aan faciliteiten, zoals toiletten, douches, volleybalnetten, parasailing, jetski, kiosken, restaurants, een miniclub voor uw kinderen en een verhuurder voor parasols en hangmatten. Een strandwacht heeft dienst tussen 10 uur in de ochtend en 6 uur in de avond. Het is het perfecte strand voor families en vrienden die willen genieten van het weer en van leuke activiteiten op het strand.
  • Sa Caleta Cove: Dit is ons favoriete strand in Lloret de Mar, die zich onder het kasteel van Lloret de Mar bevindt en waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht op deze prachtige baai. Het strand is voorzien van zacht wit zand en mooie boten die langs de kust liggen. Hier hebt u het gevoel dat u bent gestrand in een natuurlijke, wilde baai. Er zijn geen faciliteiten beschikbaar op het strand, dus zorg goed voor uzelf! Neem uw favoriete boek mee, uw zonnecrème en voel de natuurlijke vibes van Lloret de Mar.
  • Finals Beach: Dit is het tweede grootste strand van Lloret de Mar, meer dan 700 meter lang. Het is een fantastisch strand, gelegen in een baai beschut tegen de wind door een heuvel. Het is ook een beetje buiten het centrum van Lloret de Mar, dus meer rust en minder drukte. Dit strand biedt ook een aantal activiteiten, waaronder parasailing, kajakken, waterskiën, restaurants en een miniclub, evenals douches die ook toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Het strand wordt bewaakt van 10 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond door de strandwacht. Net als bij Lloret Beach is dit een perfecte plek voor families en vrienden die van de zomer willen genieten.

Verscheidene andere activiteiten zijn er overdag te doen maar ook tijdens de nacht. In deze stad kunt u karten, minigolven, Spa & wellness centra bezoeken, wandelen, fietsen, winkelen en uiteraard een aantal musea, zoals het Maritiem Museum bezoeken. Lloret de Mar is een aantrekkelijke stad voor feesten en veel mensen bezoeken de stad uitsluitend voor het nachtleven. De stad beschikt over 18 indrukwekkende discotheken en nog veel meer bars. U vindt hier een aantal van de meest te gekke feesten! Voor meer informatie over alle activiteiten, kijk op de WEBSITE van Lloret de Mar.

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Ga op de B-10 van Via Laietane, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22. Neem de C-32 tot GI-600 en neem afslag 134 van C-32. Om te eindigen, volgt u GI-600 tot GI-682 in Lloret de Mar. Het is ongeveer 1 uur rijden vanuit Barcelona.
  • Met de bus: Regelmatige charter busdiensten bieden een directe verbinding tussen Barcelona en Lloret de Mar. Er rijdt 1 bus per uur en het kost ongeveer €10 voor een enkele reis. De geschatte tijd van Barcelona naar Lloret de Mar met de bus is ongeveer 1 uur.
  • Met de trein: Er is geen directe verbinding met de trein naar Lloret de Mar. U moet de trein nemen naar Blanes en in Blanes kunt u de bus nemen naar Lloret de Mar.

Wij raden u aan om de bus te nemen vanuit Barcelona. Het is de gemakkelijkste en goedkoopste optie, want u hoeft niet te betalen voor een huurauto of voor tolwegen. Bovendien is het makkelijker om te lopen door de kleine stad dan om te rijden en te zoeken naar een parkeerplaats.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven