Home / Cultuur / Festival van St Joan

Festival van St Joan

Het festival van St. Joan is een van de grootste jaarlijkse festivals in Barcelona. De midzomer viering begint op 23 juni en gaat door de kortste nacht van het jaar tot de volgende dag, wat de eigenlijke feestdag en een nationale vakantiedag is.

Deelname aan het festival is gratis, en 23 juni is een goede optie voor budget reizigers om naar het festival te gaan. Dit festival is super voor iedereen die de Catalaanse cultuur wil ervaren en de zomer in Barcelona wil verwelkomen.

Vindt uw accommodatie nu!

Tradities

Traditioneel gezien zijn er drie dingen die opvallen tijdens de nacht van St. Joan: vuur, water, en kruiden. Vuur is het belangrijkste, omdat het zuiverheid vertegenwoordigd. Op Nit de Foc – Nacht van vuur kun je vreugdevuren en vuurwerk zien vanuit de stad, wat ervoor zorgt dat er geen moment van duisternis in de stad is.

Er wordt geloofd dat water een helend effect op deze nacht heeft, en hierom nemen veel mensen een duik in de zee op deze nacht. De kruiden vertegenwoordigen gezondheid, en de gezonde voordelen van het eten van kruiden worden gestimuleerd tijdens de nacht van St. Joan.

De viering begint normaal gesproken tijdens zonsondergang op de 23e en eindigt bij zonsopkomst op de 24e, maar de echte party people gaan nog langer door. Als je verblijf centraal ligt en je graag vroeg wilt slapen met Nit de Foc, kun je het best oordopjes gebruiken als je een lichte slaper bent, want het kan lawaaierig worden!

Waar heen te gaan?

Catalanen vieren deze avond vaak met familie en hechte vrienden op hun balkon of terras in de vroege uurtjes van de avond, maar gaan dan vaak later de straat op om aanwezig te kunnen zijn bij de grotere festiviteiten na een intiem avondje met familie.

De grotere feesten zijn meestal op het strand, en om het feest op zijn volst mee te maken, zouden toeristen ook deze kant op moeten gaan. Wees er wel op tijd als je van plan bent een picknick aan de Middellandse Zee te houden op deze magische avond, want het kan super druk worden in de avond.

Je kunt je mengen met de locals en lekker ronddansen of zelfs over de vreugdevuren springen, er wordt gezegd dat dit geluk brengt als je dat drie keer doet. Traditionele activiteiten omvatten onder andere dansen, cava drinken, en het eten van Coca de Sant Joan.

Lokale barretjes en muziekgroepen zorgen voor de klanken tijdens het festival. De restaurantjes bij het strand zijn vaak gedecoreerd in de stijl van het festival en er zijn extra tafels aanwezig. De nachtclubs organiseren hun eigen evenementen, en hiermee bieden ze een alternatief voor naar het strand gaan aan. Als je van plan bent om uit eten te gaan, is het slim om van tevoren te reserveren op een van de drukste avonden op Barcelona’s evenementen kalender.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven