Home / Salou – Costa Dorada
Salou - Costa Dorada

Salou – Costa Dorada

Salou is een badplaats aan de Costa Dorada, 110 kilometer ten zuiden van BARCELONA. Deze plaats is al in heel Europa bekend vanwege het prachtige klimaat, maar ook voor het brede scala aan activiteiten en faciliteiten die elk jaar bijna 2.000.000 toeristen aantrekken!

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Salou

Het is vaak de vorm van de natuurlijke haven die de geschiedenis van een stad aan de kust bepaalt. De eerste inwoners van Salou waren de Iberiërs. Vervolgens kwamen de Grieken, die de stad tot « Salanrio » hadden gedoopt. Zij werden gevolgd door de Romeinen, die de stad de naam « Salauris » gaven. De val van het Romeinse Rijk en de komst van de Saracenen resulteerden in een leegloop van de stad. Na de herovering van Alphonse II begon de stad aan een herontwikkeling. In de tweede helft van de negentiende eeuw, begon Salou haar eerste toeristen in de zomer te verwelkomen, en bijna een eeuw hierna, in de jaren ’60, werd Salou één van de #1 toeristische bestemmingen in Europa. Het internationale publiek werd vooral getrokken door de prachtige stranden en baaien gekenmerkt door gouden zand, kristalhelder water en het prachtige mediterrane klimaat. Volgens een telling van 2015 heeft Salou ongeveer 27.000 inwoners.

Activiteiten in Salou

Een van de meest bekende attracties in Salou is het enorme pretpark « PORT AVENTURA » die meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar trekt. Het is het meest bezochte themapark in Spanje en het 6e meest bezochte park in Europa. Het park heeft 6 “werelden”, elk met een eigen thema (China, Polynesië, Mexico, het Wilde Westen, de mediterrane wereld en SeamoAventura), evenals een geweldig waterpark, wat de beste plek is in de zomer om plezier te hebben met vrienden en familie. Tussen de achtbaanritten en spannende shows, bent u verzekerd van een dag vol plezier, gelach en geweldige herinneringen die u voor altijd zult houden!

Salou

Wandelend langs de «CAMINO DE RONDA» (of in het Nederlands de «rondwandeling»), voelt u de zachte zeewind door uw haar en de warme zonnestralen op uw gezicht. Deze wandeling laat bezoekers bewegen en genieten van de prachtige natuur, even weg van de drukke hoofdstad van de Costa Dorada. Op de «Camino de Ronda» komt u de vuurtoren van Salou tegen, ingehuldigd in 1858. De vuurtoren heeft een rode centrale toren die nog steeds volledig functioneert. Het gebouw is open voor bezoekers en biedt hen de kans om te klimmen naar de top en daar te genieten van een fantastisch uitzicht over de zee. Het bezoek is gratis en is tussen 10 uur in de ochtend en zonsondergang. Een andere prachtige attractie is de Romeinse Villa van Barenys, een archeologische plaats die u terugbrengt naar de eerste eeuw voor Christus. Het gebouw werd ooit gebruikt om keramiek te vervaardigen, zoals bouwmaterialen en de amforen die gebruikt worden om de wijn in te exporteren.

Salou is een vakantiebestemming met een grote verscheidenheid aan leuke activiteiten voor het hele gezin. Neem de Salou toeristentrein door de stad en verken de belangrijkste bezienswaardigheden. Combineer dit met een ontspannende dag op het strand. Voor avontuurlijke bezoekers adviseren wij de Bosc Aventura, een natuurlijk pretpark gelegen in het centrum van Salou, waar u kunt genieten van de natuur en van activiteiten, zoals paintball, jodelen, en rotsklimmen. Of breng een middag door bij een van Salou’s 2 karting circuits, een met een gewoon circuit en de andere met elektrische karts. En natuurlijk, we kunnen niet praten over Salou zonder de vermelding van de prachtige stranden en baaien en geweldige plekken om te genieten van het prachtige Mediterrane weer.

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Ga op de B-10 van de Via Laietana, Passeig de Colom en de Passeig de Josep Carner. Neem AP-7 tot C-14. Neem afslag 35 van de AP-7 en ga door op C-14. Neem Carrer de la Ciutat de Reus naar Carrer de Barcelona in Salou. Het duurt ongeveer 1 uur om naar Salou te rijden vanuit Barcelona.
  • Met de bus: Om met de bus van Barcelona naar Salou te reizen, moet u eerst naar het busstation op de Passeig de Gracia, 36, in Barcelona. De bussen beginnen te rijden vanaf 7 uur in de ochtend en gaan door tot 11 uur in de avond. De frequentie is 1 tot 2 uur, dus neem een kijkje op de website van Plana, het bedrijf dat deze verbinding verschaft. Het duurt ongeveer 2 uur met de bus en het zal ongeveer €13 kosten voor een enkele reis.
  • Met de trein: De spoorwegmaatschappij RENFE verschaft de dienst tussen Barcelona Sants station en Salou. Treinen beginnen te rijden vanaf 8 uur in de ochtend en de laatste vertrekt om 19.30 in de avond. De frequentie is 3 minuten om de 2 uur. De reis duurt ongeveer anderhalf uur en ticketprijzen variëren tussen de €8 en €13,80. Voor de terugkeer van Salou naar Barcelona Sants, treinen beginnen te rijden vanaf 6 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond. De frequentie is 20 minuten om de anderhalf uur. De reis duurt ongeveer anderhalf uur en tickets zijn ongeveer €7 per stuk.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven