Home / Cultuur / Musea / Maricel Museum
Museum Maricel

Maricel Museum

Het artistieke complex van Maricel is gebouwd tussen 1910 en 1918 door Miquel Utrillo. Het gebouw werd gebouwd voor de Amerikaanse Charles Deering, die een huis wilde dat aan al zijn eisen voldeed en onderdak was voor zijn kunstwerken. Wat voorheen een ziekenhuis was, werd omgebouwd in een woonplaats. Deering was not steeds niet tevreden, dus hij verwierf alle vissershuizen. Hij wilde dat zijn kunst collectie de eerbiedige omgeving hadden die zij verdienden. Vanwege de renovaties, veranderde het imago van de hele stad. Utrillo werd geïnspireerd door Cau Ferrat en Can Llopis, twee andere gebouwen die dienen als musea in Sitges.

Vind nu uw accommodatie!

De kunst collectie die als eerste werd tentoongesteld in het huis had vooral Spaanse kunstenaars als focus en een aantal andere stukken die Deering had verworden in andere plaatsen. De meest belangrijke van de Gotische selectie bevatten El Greco, Vicente Lopez, Viladomat en Goya. De modernistische stuken werden vertegenwoordigd door Ramon Casas, Regoyos en Santiago Rusiñol en de moderne sculpturen door Enric Casanovas, Gustave Violet en vele meer. Na veel seizoenen en na Sitges ‘Adoptieve zoon’ te zijn geworden, verliet Charles Deering Sitges in 1921 na wat onenigheden met Utrillo. Hiermee werd de kunst collectie deels gedoneerd aan het Kunst Instituut van Chicago en werd het andere deel nagelaten aan Deering’s familie. Sommige andere stuken werden overgebracht naar het kasteel van Tamarit, dat Deering had overgenomen in 1916. Daarna werd het gebouw gebruikt voor veel van de oorspronkelijke doeleinden, totdat de museum raad van Sitges het huurde om de tentoonstelling van Cau Ferrat Museum uit te breiden. In 1954 werd het complex verkocht aan het gemeentehuis en in 1969 werd Charles Deering’s voormalige residentie voor kunst collecties gedoneerd door Dr. Jesus Perez-Rosales.

Vandaag de dag, toont het museum kunstwerken uit de 10e en 20e eeuw door Dr. Perez-Rosales’ collectie en die van de stad. De stukken die in bezit waren van Dr. Jesus waren nooit eerder getoond en waren opgenomen met donaties van de families van artiesten. Het complex bevat het Museum Maricel; Can Rocamora dat Maricel en de Cau Ferrat verbindt; Palau Maricel, tegenover de twee andere gebouwen; populaire bibliotheek Santiago Rusiñol, geopend in 1936; en de Arxiu Històric de Sitges, op de begane grond.

Het Maricel Museum is tegenwoordig gelegen waar Charles Deering woonde. Het bestaat uit meer dan 3.000 stukken van verschillende oorsprongen, waaronder Romaanse muurschilderingen, Gotische schilderijen, gravuren uit de Renaissance, Modernistische en Novocentische sculpturen, canvas en verschillende foto’s en meubelstukken.

Featured Image: Maria Rosa Ferre cc

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museum-nl

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven