Home / Index / Activiteiten / Wateractiviteiten in Sitges
Aquatic Activities in Sitges

Wateractiviteiten in Sitges

De 4 kilometer lange kust van Sitges bevat 17 uitgesproken stranden. De diepblauwe Mediterrane wateren en gouden zandstrepen maken dit de perfecte plek voor waterspektakels. Er zijn vele wateractiviteiten in Sitges, waarvan de meeste in de haven liggen, Port D’Aiguadolç.

Vind nu uw accommodatie!

 

Ook al heeft de “pueblo” veel stranden, de opmerkelijk radicale sporten – zoals kitesurfen, wake boarden, waterskiën en windsurfen – worden vaak uitgevoerd in de omgeving zoals het Garraf gebied. Bijna alle stranden bieden beginnersniveau sporten aan zoals kajakken en roeien die je kunt huren per uur of per dag. Echter, als je iets meer uitdagend wil doen zijn er zeevaart- en jachtclubs in de stad die zeillessen bieden.

Centro Náutico Aiguadolç Vela is een zeevaartclub gelegen in haven Port D’Auguadolç. AD Vela biedt zeilcursussen voor kinderen, volwassenen en groepen, naast professionele zeillessen. Voor degenen die al kunnen zeilen maar hun zeilboot niet hebben meegenomen verhuurt de club ook zeilboten en assistent zeilers op aanvraag. Club de Mar de Sitges, gelegen aan Passeig Maritim de Sitges (seaside hoofdweg) beschikt over een zeilschool en andere faciliteiten zoals een zwembad en dansstudio. De club biedt ook Stand up roeilessen en windsurflessen. De jachtclub van Sitges, Club Náutic de Sitges, heeft meer dan 40 jaar zeilgeschiedenis en is gelegen net onder de kerk, aan het Fragata strand. De club biedt zeillessen met de zeilschool.

Sailing School

Als je een avontuur wil beleven en niks ingewikkelds wil doen, zijn er ook Jet Ski’s beschikbaar in de omgeving van de stad. De dichtstbijzijnde vanaf het stadscentrum is Yahama Motor Centre – Jet Centre. Het is gelegen in de hoofdhaven van Sitges, Port D’Aiguadolç. Naast Jet Ski’s heeft de winkel ook golfboten, skibussen en donut floaties te huur. In het stadscentrum van Vilanova i la Geltrú, de buurstad van Sitges, heeft Moto Paradise iets voor alle smaken. Naast Jet Ski’s verhuurt het ook ATV’s en buggies voor de land lovers. Moto Paradise biedt ook begeleide tours met alle voertuigen het aanbied en promoot het evenementen zoals Jet Ski races langs de “Costa Dorada”.

Echter, als je er iemand bij wil die de controle heeft, zijn er ook charters te huur, of je nu in Barcelona verblijft of in Sitges. Surcando Mares is ook gelegen in Port D’Aiguadolç en heeft vloten in Sitges en Barcelona. Catamaran Center is gelegen in de omgeving van Sitges in Castelldefels.

Featured Image: Ross Elliott cc

Photo Credit: Jim Sorbie cc

 

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index index

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven