Home / Over Barcelona / Buurten / Vila Olimpica Barcelona
Vila Olimpica Barcelona Barcelona-Home

Vila Olimpica Barcelona


Gelegen naast de Parc de la CiutadellaVila Olimpica is een trendy wijk vol met bars en restaurants tevens ook een perfecte plek voor zonnebaden en watersporten.

Vind nu uw accommodatie!

Vila Olimpica Barcelona was een deel van de “regeneration project” het opknappen van de toen vervallen en verlaten industrie terreinen ter voorbereiding voor de Olympische spelen in 1992. Onderweg naar het strand  bevinden zich twee wolkenkrabbers die meteen opvallen daarnaast zijn er vele moderne gebouwen. Het gebied staat bekend als een trendy buurt voor jonge professionele mensen, de talloze restaurants en bars bieden lekkere dranken en heerlijke zee- vis gerechten.

Een van de leukere dingen te zien en te doen in Vila Olimpica zijn de watersport activiteiten die aangeboden worden zoals surfen en zeilen. Neem een ​​kijkje naar de iconische beeld van een Peix (vis) van Frank Gehry met zijn gouden metalen gebogen bladen als gevolg van de zon van Barcelona vlak naast de zee. Bij La Plaça dels Campions, waar ook Parc de la Nove Icària te vinden is, vind u platen gewijd aan de gouden medaille winnaars van de Olympische Spelen van 1992.

Er is ook een klein winkelcentrum met een bioscoop (Cine Icarià) waar u alle originele versies van de laatst uitgebrachte films vind met Spaanse ondertiteling. Dichtbij bevind zich de Parc de la Cuitadella, de buurt van el Born en de enorme Diagonal Mar Shopping Centre dus u bent altijd in bereik van alle grote bezienswaardigheden en attracties.

Transport

Metro: L4 (Ciutadella Vila Olímpica)

Tram: T4

Accommodaties Barcelona

View all

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven