Home / Sitges / Buurten in Sitges
Neighborhoods in Sitges

Buurten in Sitges

Er zijn 8 buurten in Sitges. Allemaal hebben ze een andere omgeving met een unieke atmosfeer. Port D’aiguadolç is de belangrijkste haven van Sitges en de naam betekent “zoetwater haven”. Het is 10 minuten lopen vanaf het stadscentrum, aan de oostkant van de kust. Het mooie uitzicht over zee vertegenwoordigt de Mediterrane cultuur met zijn jachten en zeilboten. Playa Sant Sebastian is gelegen ten oosten van de Iglesia de Sant Bartomeu I Santa Tecla. Met een centrale locatie wordt de ambiance geleidelijk aan meer ontspannen als de nacht valt. Dit strand heeft zijn eigen promenade met daaraan vele restaurants en bars, die een geweldig aura voor families creëert. Sant Sebastian is het populairste strand onder de lokale gemeenschap van Sitges.

 

Vind nu uw accommodatie!

 

Tussen Port D’aiguadolç en Playa Sant Sebastian is een andere regio genaamd Balmins Strand. Balmins ligt op 7 minuten lopen vanaf het stadscentrum en beschikt over een prachtig zicht van vuurwerk tijdens feestdagen zoals Fiesta Mayor. Balmins is één van de drie naaktstranden van Sitges en is zeer populair geworden in de homogemeenschap, ondanks het feit dat het voorheen alleen bedoelt was voor hetero’s. Ten noorden van de stad ligt het vredige district La Bovila. 8 minuten van het stadscentrum gelegen is dit het perfecte gebied voor families en het beschikt over supermarkten, drogisterijen en andere faciliteiten. Tegen de bergachtige achtergrond van Sitges en verder weg van de chaotische, toeristische zomer, ligt het prestigieuze Casa del Mar. De 8-jaar oude, exclusieve woonwijk werd gepland door een aantal van de beste architecten van Spanje. De meeste eigendommen in Casa del Mar hebben adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee en zijn maar een rit van 10 minuten van de stad verwijdert.

Sitges Centro

Downtown Sitges is de plaats die de meeste toeristen aantrekt. In het “Centro” is Cap de la Vila gelegen, het meest centrale punt van de stad. In hete Centro is het Cau Ferrat Museum, het huis van Santiago Rusiñol (belangrijke artiest uit de tijd van de modernistische beweging in Catalonië) en het treinstation, waar directe treinen vertrekken van en naar Barcelona. Tegenover de spoorwegen en tien minuten van het centrum van de stad af ligt Poble Sec. Ook al is Poble Sec een afgelegen gebied van Sitges, het is de plek waar het grootste gedeelte van de lokale gemeenschap woont. Poble Sec heeft ook een publiek zwembad en een sportschool. Het complex heeft een zwembad van 500 meter en ook jacuzzi’s, sauna’s en andere faciliteiten. Voor degenen die op zoek zijn naar exclusiviteit en kalmte, is Vinyet – Terramar de perfecte plek. Het gebied begint bij Playa de la Bassa Rodona, het populairste homostrand van Sitges en loopt tot aan het zuidelijke punt van de stad. Terramar heeft een trein die een aantal keer per dag naar het stadscentrum gaat.

Afhankelijk van het soort vakantie je zoekt, heeft Sitges de perfecte buurten voor tijdens de zomer.

 

Featured Image: Jorge Franganillo cc

Photo Credit: MARIA ROSA FERRE cc

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven