Home / Sitges / Wijngoederen Rond Sitges
Wineries Around Sitges

Wijngoederen Rond Sitges

Catalonië is een van de populairste regio’s in Spanje voor de wijn productie. De elf aanduidingen van herkomst (AH) – samen met de AH van cava – zijn het meest gevarieerd en hebben hoge kwaliteit. Hun aroma, smaak en vorm zijn beïnvloed door de Mediterranse microklimaten. Van de verschillende wijnproducten in de regio, horen de Wijngoederen rond Sitges tot de Penedés AH.

Vind uw accommodatie nu!

VI DO Penedés is een van de elf AH’s van Catalonië. De hoofdstad, Vilafranca del Penedés, ligt ongeveer twintig kilometer bij Sitges vandaan. Dit gebied bezit over 25.000 hectare, waardoor dit het gebied is wat de meeste wijn produceert in Catalonië. Het is opgedeeld in drie subdivisies door twee steden: Baix Penedés, Central Penedésen Alt Penedés, wat betekend Lager Penédes, Centraal Penedés en Hoger Penedés. In Baix Penedés is witte wijn de specialiteit. In Central Penedés groeien een aantal verschillen soorten druiven die worden gebruikt voor de productie van Cava en in Alt Penedés groeit de grootse selectie aan verschillende druiven. Behalve de hoofdstad heeft Penedés ook nog een andere stad, Sant Sadurni d’ Anoia, waar de sprankelende Catalaanse wijn Cava wordt geproduceerd.

Het meest bewonderde wijngoed in Vilafrance – Torres – was opgericht in 1870 door Jaime en Miguel Torres. Vandaag de dag werkt de vijfde generatie in het bedrijf. Torres produceert een verscheidenheid aan wijnen verschillend van rood, wit, rosé, alcoholvrije wijnen en zelfs brandy. Het Bogedas Bezoekers Centrum biedt tours aan door het wijngoed en legt de geschiedenis en het productieproces van het bedrijf uit.

De wereldberoemde sprankelende Cava wijn was voor het eerst geproduceerd in 1872 door Josep Raventós. Er werden jaarlijks meer dan 200 miljoen flessen Cava geproduceerd. Cava druiven worden geoogst tussen de maanden Augustus en Oktober. De Penedés regio is rijk aan witte druiven soorten zoals macabeo, xarel-lo, parallada en chardonnay. Sant Sadurni d’ Anoia, de cava hoofdstad en tweede stad van de Penedés regio, houdt elk jaar twee evenementen die beiden om de sprankelende Spaanse wijn draaien. De Cavatast wordt gehouden aan het bein van de tiende maand en is een gastronomisch en Cava festival. Na het Cavatast houdt de Cava Week een publieke lunch voor gasten en wordt er een Cava koniging gekozen. Na haar inwijding start de Cava Trein route tussen Barcelona en Sant Sadurni d’ Anoia. De beroemdste Cava producent wereldwijd is Freixenet. Freixenet is opgericht in 1914 en sinds het de Amerikaanse markt betrad in 1935 is het een internationaal succes geworden. Freixenet was de pionier in de Cava productie, het wijngoed biedt rondleidingen en informatie over de geschiedenis van het proces om cava te maken en de Cava cultuur.

Cava

In het geval u in Oktober in Barcelona verblijftde trein vertrekt dagelijks naar Vilafranca del Penedés vanaf waar u een taxi naar Sant Sadurni d’Anoia kunt nemen. 

Featured Image: Angela Llop cc

Foto Credit: cyclonebill cc

 

Accommodaties in Sitges

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven