Hjem / Kultur / El Liceu Opera Barcelona

El Liceu Opera Barcelona

Plassert på La Rambla, El Liceu Opera Barcelona er BARCELONAS eldste operahus og er ett av de største operahusene i verden med en kapasitet på over 2000 sitteplasser. Først vil du kanskje ikke innse viktigheten eller storheten med denne bygningen og bare gå rett forbi det forholdsvis enkle eksteriøret. Fra gaten får du ikke en følelse av de utsøkte interiøret som venter på deg og leder inn til det vakre og utsmykkede auditoriet.

Finn din overnatting nå!

Det var originalt åpnet i 1847 og har en lang og til tider trøblete historie. El Liceu Opera Barcelona har overlevd to branner og ett bombeangreo i 1893. Likevel, det fortsetter å blomstre og er et viktig kulturelt symbol for byen Barcelona.

I 1994, ble mesteparten av teaterets interiør ødelagt i en brann og det ble stilt spørsmål om det gikk an å redde denne symbolske bygningen. Heldigvis ble det bestemt at den skulle restaureres forsiktig tilbake til sin tidligere glans, og samtidig legg til noen ekstra høyteknologiske fasiliteter. I 1999 gjenåpnet El Liceu sine dører til publikum og er nå mer populært enn noensinne.

Dersom du har lyst til å se en forestilling i disse fantastiske omgivelsene, kan du finne programmet på OPERAHUSETS HJEMMESIDER. De tilbyr en variasjon av forestillinger; ikke bare opera, men også balletter og konserter for enhver alder og smak. De har også laget bearbeidelser av kjente operaer for barn som kalles ”Petit Liceu Families”.

Dersom du ikke får muligheten til å se en forestilling her, så kan du i det minste ta en omvisning i denne imponerende bygningen. Du kan velge mellom guidet eller ikke-guidet omvisning i El Liceu Opera Barcelona, som er tilgjengelig hver dag. Guidede turer starter kl. 10.00 om morgenen hver dag, og ikke-guidet tur er kl. 11.30, kl. 12, kl. 12.30 og kl. 13. Det er også mulighet for å ta en bak scenen – tur for å få et innblikk i det som skjer bak scenen, perfekt for blivende teater-studenter. Disse turene må reserveres på forhånd og koster € 12,50.

Informasjon: 

  • Adresse: La Rambla, 51-59
  • Transport: Med metro – L3 (grøn), stop Liceu. Med bus – 14, 59, 91.
  • Priser: guidet tur: € 10,50. Tur uten guide: € 5,50
  • Timeplan: Guidet tur: Måndag – Søndag, kl. 10. Tur uten guide: kl. 11.30, kl. 12, kl. 12.30, kl. 13.
  • Nettside: http://www.liceubarcelona.cat/en.html

Dersom du ser etter den ideelle leiligheten for ditt opphold i Barcelona, kan du finne den på WWW.BARCELONA-HOME.COM

Leiligheter Barcelona

Vis alle

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-of-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen