Home / Kulttuuri / El Liceu Ooppera Barcelona
Teatre del Liceu Exterior view of the Opera House Barcelona

El Liceu Ooppera Barcelona

Kävelykatu La Ramblalla sijaitseva, El Liceu Ooppera Barcelona on Barcelonan vanhin oopperatalo ja samalla yksi maailman suurimmista yli 2000 istuimen kapasiteetillaan. Rakennuksen verrattain vaatimattomasta ulkomuodosta johtuen sen tärkeys ja sisätilojen loisto saattaa jäädä ohikulkijalta huomaamatta. Kadulta katsoen on vaikea hahmottaa kuinka avaria ovat sisätilat, jotka johdattavat juhlavasti koristeltuun oopperasaliin.

Löydä majoituksesi nyt!

Ooppera vihittiin käyttöön vuonna 1847 ja sen värikkääseen historiaan mahtuu myös vaikeita aikoja. El Liceu Opera Barcelona on selvinnyt kahdesta tulipalosta ja vuonna 1893 jopa pommi-iskusta. Tästä kaikesta huolimatta, ooppera jatkaa kukoistustaan ja on tärkeä kulttuurinen symboli Barcelonan kaupungille.

Vuonna 1994, tulipalo tuhosi merkittävän osan oopperatalon sisätiloista ja asetti kyseenalaiseksi tämän tunnuksellisen rakennuksen olemassaolon. Onneksi, se päätettiin kunnostaa huolellisesti ja vaivoja säästämättä entiseen loistoonsa samalla varustaen se uusimmalla teknologialla. El Liceu avasi ovensa uudelleen vuonna 1999 ja on nykyään suosionsa huipulla.

Jos haluat nähdä esityksen tässä loisteliaassa tilassa, voit löytää näytösohjelman oopperatalon kotisivuilta. Laajasta tarjonnasta löydät oopperaesitysten lisäksi myös baletteja ja konsertteja kaiken ikäisille ja moneen mieltymykseen. Lapsille suunnatut sovitukset klassisista oopperoista kulkevat ‘Petit Liceu Families’ nimikkeen alla.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla katsomaan kokonaista näytöstä, kannattaa ainakin osallistua turistikierrokselle tässä vaikuttavassa rakennuksessa. Kierroksia on tarjolla joka päivä niin opastuksen kera kuin ilmankin. Opastetut kierrokset alkavat päivittäin kello 10.00 ja opastamattomat kello 11.30, 12.00, 12.30 ja 13.00. On myös mahdollista kurkistaa kulissien taakse kierroksella esiintyjien alueelle, mikä sopiikin erityisesti teatterikoululaisille ja niiden aluille. Kierrokset tulee varata etukäteen, hinta on 12,50€.

Saapuminen El Liceu Opera Barcelonaan

La Rambla, 51-59
Metro: L3 (vihreä), pysäkki Liceu
Bussi: 14, 59 ja 91.
Jos etsit ihanteellista asuntoa oleskelullesi Barcelonassa, löydät sen osoitteesta http://barcelona-home.com/fi/

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top