Home / Kultur / Operahuset Gran Teatre del Liceu
Teatre del Liceu Exterior view of the Opera House Barcelona

Operahuset Gran Teatre del Liceu

Med den centrale beliggenhed midt på La Rambla, er Operahuset Gran Teatre del Liceu Barcelonas ældste operahus og også et af de største i verden med plads til over 2000 mennesker. Den beskedne bygning set fra gaden ser umiddelbart ikke ud af meget, men der venter dig en oplevelse uden lige når du træder ind i det store, smukke og udsmykkede auditorium.

Find overnatning nu!

Operahuset åbnede tilbage i 1847 og har en lang, og til nogle tider en udfordrende fortid bag sig. El Liceu Opera Barcelona har overlevet to brande og et bombeangreb i 1893. Dog kører operahuset på bedste vis og er stadig et vigtigt kulturelt symbol for byen Barcelona.

I 1994 ødelagde en brand store dele af operaens udsmykning og interiør og folk satte spørgsmålstegn ved bygningens overlevelse. Det blev heldigvis besluttet at blive omhyggeligt restaureret til dens tidligere glans, samtidig med at de hævede det teknologiske niveau. I 1999, genåbnede El Liceu og er nu mere populær end nogensinde.

Hvis du vil overvære en forestilling i dette fantastiske operahus, kan du finde programmet på operaens operaens hjemmeside. De tilbyder en række forestillinger, som ikke kun er operaer, men balletter og koncerter som passer til alle aldersgrupper og smage. Der er også efterligninger af berømte operaer rettet mod børn, som kaldes ‘Petit Liceu Families’.

Hvis ikke du får muligheden for at se en forestilling, skal du gøre dig selv den tjeneste at tage en tur ind i den imponerende bygning. Du kan vælge at udfordre bygningen selv eller tage på en guidet tur i Operahuset El Liceu, som er åbent hver dag. Guidede ture starter kl. 10 hver morgen og hvis du vil udfordre operaen selv er det på tidspunkterne 11.30, 12, 12.30 og 13. Det er også muligt at komme bag scenen og få et indblik i hvordan de arbejder backstage, denne tur er helt perfekt for teater studerende. Disse ture skal reserveres på forhånd og koster €12.50.

Sådan kommer du til El Liceu Opera Barcelona;

La Rambla, 51-59
Metro: L3 (grøn linje), stoppested Liceu
Bus: 14, 59 y 91.
Hvis du er på udkig efter en ideel lejlighed under dit ophold i Barcelona, kan du finde en på www.barcelona-home.com.

 

Overnatning Barcelona

Se alle

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top