Home / Cultuur / Buiten Barcelona / Valenciaanse Keuken
Paella Valenciana featured

Valenciaanse Keuken

Als u naar Valencia gaat zou u absoluut de lokale gerechten moeten proberen!

Een van de bekendste Spaanse gerechten in de wereld is La Paella. Maar wist u dat het oorspronkelijk uit Valencia komt? Veel van Valencia’s bezoekers stellen zichzelf dezelfde vraag: Waar vind ik goede paella? Als u een Valenciaan vraagt zullen ze zeggen dat het bij hun moeder thuis is op een Zondag avond. Desondanks is het redelijk gemakkelijk om een plek te vinden in Valencia waar goede paellas worden gemaakt. Maar de vraag blijft waar de beste te vinden is.

Voordat de zoektocht begint moeten we wat concepten definiëren: DE authentieke Valenciaanse paella is samengesteld uit arroz bomba, gekookte tomaat, saffron, kip, konijn en groene bonen. U kunt ook slakken en artisjokken toevoegen en het afmaken met een beetje rozemarijn. Dat is het. Geen garnalen, blauwe mosselen, zoete peper en geen andere dingen dat de guíris zo lekker vinden en foto’s van maken. Bovendien, een buena paella valenciana wordt alleen gekookt op houtvuur. Indien dit hout genomen wordt van een sinaasappelboom kunnen we volgens experts pas spreken van authentiek gourmet eten.

Vind uw accommodatie nu!

Paella Valenciana
Paella Valenciana (foto credit: Tempesto cc)

Malvarrosa strand is voor toeristen een van de favoriete plekken om paella te eten zonder Valencia te verlaten. Er zijn dozijnen van restaurants wiens hoofdgerecht de paella valenciana is. U kunt zeker redelijke paellas krijgt, maar ze zijn verre van de beste in de regio. Als u houdt van eten bij de zee zou u L’Estimat, La Marcelina, La Rosa or La Pepica eens moeten proberen. Ze bevinden zich allemaal dicht bij elkaar op de Paseo de Neptuno.

En ondanks het bekend is dat de beste paellas alleen buiten de stad Valencia gevonden kunnen worden is er een beroemde uitzondering: Casa Roberto, een klassieker. Uw verwachtingen kunnen niet ongeëvenaard blijven. U kunt zelfs beroemdheden tegenkomen die door Valencia komen.

 

Horchata y fartón
Horchata met fartón (foto credit: nur cc)

De horchata is het zoetste en beroemdste drankje wat u zult vinden in Valencia. Bevroren of vloeibaar, het is de Koningin van Spanje’s zomer terrassen.

De horchata (“tijgernoot melk”) is een karakteristiek drankje wat zijn oorsprong heeft in Valencia. Het wordt gemaakt van water, suiker en tijgernoten.

Er zijn hints die suggereren dat tijgernoten al zijn gebruikt in het Oude Egypte, aangezien restanten van tijgernoten in de tempels van de Farao’s zijn gevonden, als deel van hun graf. Ook Arabieren hebben tijgernoten gebruikt om amandelen aan te vullen als deel van hun dessert.

Een goede horchata moet altijd vergezeld zijn met wat fartóns, nog een typische Valenciaans product. Het ziet eruit als een lang koekje met een flinterdun suiker glaslaag, wat u dipt in uw horchata.

Het is een ideaal drankje voor in de zomer, alhoewel er van genoten kan worden gedurende het hele jaar. Behalve dat, bevat het heel veel mineralen en vitaminen waaronder fosfor, kalium en Vitamines C en E. Bovendien helpt het ook met uw vertering en heeft het geen lactose, gluten of cafeïne er in, wat het een erg gezonde optie maakt voor kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

U zou zeker de Casa de l’Orzata (Horchateria & Biogelateria) moeten proberen. Het is gevestigd op de Mercado de Colón, precies in het hart van Valencia, een cultureel erfgoed en een van de meeste relevante Modernistische gebouwen in Valencia. Geniet van de stijlvolle structuur en de kleine details van de Valenciaanse landbouwkunde terwijl u een heerlijke horchata proeft.

Het maakt niet uit in welk seizoen u langs wilt komen, de Valenciaanse keuken is het altijd waar!

Bijgevoegde afbeelding foto credit: Gabriel GM cc

Accommodaties in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buiten-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven