Home / Kultur / Plaza Espanya Barcelona
Feature

Plaza Espanya Barcelona

Plaza Espanya som også er kendt som Plaza de Espana i Spanien, er en af de vigtigste pladser i Barcelona. Josep Maria Puig i Cadafalch blev bedt om at designe pladsen, som blev bygget i 1929 til den internationale udstilling, som blev holdt for enden af Montjuic i Sants-Montjuic distriktet. Det er en livlig plads, som er beliggende lige uden for byens centrum blandt mange af byens hovedveje. Disse er;  Gran Via, Parallel, Avinguda Reina, Maria Cristina, Carrer Tarragona og Carrer de la Creu Coberta.

Find overnatning nu!

Sightseeing tæt på Plaza Espanya Barcelona

En af hovedattraktionerne omkring Plaza Espanya er Palau Nacional, som er et museum for catalansk kunst beliggende på siden af Montjuic. Det er fantastisk smukt, og det bedste tidspunkt at se det på, er når der er lys i det om aftenen sammen med det magiske springvand foran. Ved det magiske springvand er der et gratis lys og musikshow omkring det. Her finder man også nogle af cataloniens fineste museer; Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) som er designet af Josep Amargós.

Her finder man også Barcelona’s gamle tyrefægtning arena, som blev bygget i det 19’ende århundrede i maurisk stil. I dag er arenaen et shoppe kompleks. Det er ikke andet end en skal i forhold til hvad det var engang, men det er stadig smukt. Ved indgangen til Avinguda Maria Cristina er der to høje tårne, som står vagt for udstillingstedet. Ydermere er der to replikaer af Sant Marks campanile i Venedig. Det Barcelona’s olympiske stadium  (Estadi Olimpic) ligger også her, kun 20 min. fra Plaza Espanya.

Hotspots

Der er mange restauranter som kan forkæle dine smagsløg i nærheden af Plaza Espanya. De fleste er beliggende ved Arenas de Barcelona, som er den tidligere tyrefægtnings arena, som er lavet om til et kommercielt kompleks tæt på Plaza Espanya. En god restaurant er El Xalet, som ligger i den smukke top af Montjuic bjerget. El Xalet er en kæmpe restaurant som har den bedste udsigt over Barcelona fra spisesalen, samt en vidunderlig terrasse. Der er også Abrassame som er en fantastisk restaurant beliggende på toppen af Las Arenas de Barcelona shoppecenter. Den vidunderlige terrasse har smukke udsigter over byen og serverer alt godt fra havet. En anden restaurant er også på toppen af Las Arenas; Watasumi, hvor den velkendte kok Angel Camacho præsenterer en varm indretning indefor i sushibaren, eller på terrassen hvor der er en meget personlig japansk stil.

Hvor skal man bo i Plaza Espanya Barcelona

I forhold til beliggenheden, giver Plaza Espanya adgang til mange af byens hovedattraktioner, stedet er tæt på La Rambla, som også betyder at alt er i gåafstand. Dette område er ikke proppet med turister, så man får let en autentisk Barcelona oplevelse ved at bo i dette område. Der findes mange fantastiske lejligheder i Barcelona, både til familier, grupper, venner og par. Der er endeløse fordele ved at bo i dette område, alt fra smukke pladser til fantastiske restauranter; dette er den ideelle feriedestination.  Man kan se og leje lejligheder tæt ved Plaza Espanya, samt enkelte værelser, hvis man leder efter noget mindre.

Historien om Plaza Espanya Barcelona

Pladsen er bygget på en plads som tidligere blev brugt til offentlige hængninger, indtil oprettelsen af det nu nedrevne Ciutadella fæstning i 1715, hvor galgen blev flyttet. Det blev designet i 1915 og bygget i 1929, så det kunne være færdigt til 1929 Universal Exposition. Siden da har pladsen været til offentlig brug.

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da about-barcelona-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top